Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Nisan 2010 Pazartesi

Kadıköy...Kadıköy

İyi bitirmiş olduğum haftaya , süper bir de başlangıç yaptım.

Bu gün Beeeen, Ece ve Magissa bir Kadıköy günü yaptık. İmrendirmek gibi olmasında nasıl güzel bir havaydı. Hani üşümezsin , sıcaklamazsın işte öyle bişe.

Eski kitapçıları gezdik önce. Sonra da Hamsi Puba oturup, açık havada bira balık yaptık. Kocaman tabak salatayı, kalamarları ve hamsileri lüp lüp götürdük.Yemek sonrası yine eskiciler ve kitapçıları dolaşmaca ve Moda'da denize karşı çay ve bol sohbet.. Modaya gittiğimizde baktık ki, depremcilerin kovboyu, Şener Üşemezsoy bizden önce oraya konuşlanmış.

Dönüş yolunda da Alkım'a girdik. Ben kitap almayayım , önce evdekileri okuyayım diyerek kendimi çocuk gibi kandırarak dolaştım dolaştım ve sonunda
Gamsegamse 'de merak ediyordu, adı ilgimizi çekmişti dedim , aldım meraktan kurtulduk işte:))) Kitabın adı Selindrella... önce D&R raflarında çıktı karşımıza. Aaa Sindrelladan esinlenme galiba dedim,daha sonra Kavak Yelleri dizisinde , oyuncular ne zaman kitap okusa bu kitap ellerinde. Meğer yazarı, dizinin senaristlerindenmiş. Kitabı ; Sex and City severler daha bi severek okuyacaklardır. Ben bu akşam önce Binbir Hayat Masallarını bitireceğim sonrada bu kitaba başlayacağım. Bu bahar havasına da yakışır ayrıca...

12 yorum:

  1. kadıköyde tren garında, saatin altında hiç bekledin mi lale abla*

    gümüş kanatlı güvercinler kondumu hiç omzuna

    bir çınar ağacını dost bildin de anlattın mı yaralarını ona

    :)

    YanıtlaSil
  2. Yani balık ve havaya imrendim ne yalan söyleyeyim :)çoook öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben senin enerjine hastayım...Allah daha çok versin inşallah, ben sessiz sedasız burdan sebepleniyorum bu enerjiden.

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun, bende kordonda bira midye yapacağım günleri düşünüyorum:))) şimdilik hayallerde ama olsun:))
    vee bana yaptığın yorumda içeriğini merak etmiştim kitabın, şimdi kesin alınacaklara girdi, hatta doğumdan önce hemencecik bitirilmeli:)))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'u çok özlemiş biri olarak ahhh çektim okurken yazdıklarınızı..Ne güzel bir gün geçirmişsiniz.Daha güzelleri olsun inşallah.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Bugün tam bahar havasıydı.
    O eski kitapçıları gezmek istiyoruz bizde kadiköy şifa kontrollerimizde beklemekten yorulmaz isek.

    YanıtlaSil
  7. ben de merak ediyorum o kitabı bakalım nasılmış:)

    YanıtlaSil
  8. bugün gidip balık yemeliyim ben Lale!cim...
    kulaklarını çınlatacağım.

    YanıtlaSil
  9. Lale Abla'cım, valla içim açıldı yazınızı okuyunca, harika bir gün geçirmişsiniz..aynısından isterim..yoruma cevap yazdım, daha iyiyim:) teşekkür ederim "orda" olduğunuz için:) Harika bir gün daha olsun!öpücükler...

    YanıtlaSil
  10. kankimmmm
    yine harika bir günü dostlarla geçirmişsin ne mutlu sana
    kitap eğlenceliye benziyor
    ben çok severim o diziyi
    carrie yi ayrıca beğenirim
    salı pazarı var mı bugün programında??

    YanıtlaSil
  11. Balık, kalamar, bira ve hava; işte ben buralara takıldım.Binbirgece masallarını da bir daha mı okumalı ne? Allah içinize sindirsin sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Kadıköy'ü, eşeğini kaybedip de sonra bulunca sevinçten deliye dönen biri gibi yeniden keşfediyorum bu aralar. İş hayatıma bir süre ara verdiğim günden beri kadıköy çarşının müdavimi oldum. Balıkçıların ordan girip turşucuların, aktarların, sahafların önünden nezih'in önüne sonra da alkım'a uzanmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Hayat belirtileri var demek ki bende hala, öyle değil mi, hepten ümidi kesmemek lazım:)

    Ne zamandır yazıcam fırsat olmadı. sahilde Kafka'yı benzer duygularla okumuşuz, ne güzel. Geçenlerde Alkım'a uğradığım bir gün Murakami'nin en çok okumak istediğim ama baskısı tükenmiş olduğu için bir türlü bir yerlerde bulamadığım Zemberekkuşu'nun Güncesi'nin yeni baskısının çıktığını görünce çok sevinmiştim. Raftan kaptığım gibi kitapçıdan çıktım ama kitaplarla aramdaki mesafe yeni yeni kapandığı için henüz başlayamadım. Ama madem Murakami sizde de bende bıraktığı etkileri bıraktı, belki bu haber sizi de mutlu eder diye yaziyim istedim:) sevgiyle...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))