Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

24 Ocak 2012 Salı

Bu günlerde

Malum kızlar tatilde , o yüzden bizim ev çok hareketli.En çok da mutfak.
Yürüyüş ekibi üç kişi oldu. Naziş de katıldı bize. Gamse'de telefonla katılıyor. Nerdesiniz, hadi gelin falan gibi...

Yürüyüş sonunda keyifli çay molalarına devam.Oh bi de çay mı? içiyorsunuz diyen telefonda ki ses de Gamsegamse'nin.(NAZİŞ beni karanlıkta bırakıp, manzara ağırlıklı çalışmış:))Genelde deniz kıyısında yürüyoruz. Kız Kulesi'ni, Topkapı Sarayını , tarihi yarımadayı karşıma alarak yürümeye bayılıyorum.

Bu günkü güzergahımız Kuzguncuk tarafıydı... Gelirken Tekel Sahnesine uğrayıp oyunlara baktık. Genç Werther'in Acıları Balesini görmeyi çok istiyorum. Kitaptan ve yazılım sürecini anlatan filmden bir kaç yazı önce söz etmiştim hatırladınız mı? Şimdi kitabını okuduk, filmini izledik bale ile taçlandıralım diyorum.



Diyetisyen haberleri çok iyi. Diyete başlayalı 1,5 ay olmuş ve 6 kg vermişim.




Moviemoxfestival'de çok güzel filmler izliyorum. İzlememi bekleyen dvd lerim var bir sürü ama onları tatil sonrası izleyeceğim.Valla film keyiflerimi kaptırmam kismelere:))

Yan tarafta afişini gördüğünüz film...Noel ailesi...Noeli yalnız geçirmek istemeyen zengin bir adamın ; Noel için kendine aile kiralamasının konu edildiği , çok keyifli bir film


Cancan ve Uras ile çok keyifli bir pazar günü geçirdik. Cancan'ım bu ara çok hasta oldu. Zatüre başlangıcı demiş doktoru. Ama şimdi daha iyi.(Cancan uyuyunca , böyle gözgöze, dizdize saatler geçirdik Uras'la)
Cancan -Cicianne, korsan gemimi tamir edermisin dedi bana...









Fürüzan kitapları arasına ,kütüphaneden aldığım Dön Muazez girdi. Ayşenur Yazıcı'nın bir kitabı...Kitap, hep bir yerlerden başlanabileceğini anlatıyor. Annesinin cesedinin altından çıkan üç yaşında bebekken de... Sevdiğin seni en mutlu olduğunu sandığın anda terkederken de... Ve şansın karşına çıkan insanlar olduğunu anlamak gerektiği gibi mesajları var ki. Buna gönülden ,sonuna kadar katılırım.




Onlara nasıl yaparsam yapayım , gözlerinin yine benim diyet yemeklerimde olduğunu yazmışmıydım size. En basitinden bir örnek vereyim. Dün Gamse elinde dolma tabağı karşıma geçmiş. O sırada ben de yeşil çay, diyet peynir ve kepekli galete yiyorum ara öğün olarak. Bana diyor ki- Anne biliyomusun, gözümü senin peynirinden ve galetenden alamıyorum. Nitekim de yedi sonunda...

O yüzden bu gün öğle yemeğimi 40cm çapında bir tavaya yaptım:)) Babam da dahil yumuldular.

Dumanı üstündeyken , dürümlere sarıp sarıp yediler:)

Biz de durum böyle...Peki sizde ne var...