Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

16 Nisan 2011 Cumartesi

Bugün


Hava ne kadar soğuk... Evde olmayı seçtim bu gün...Öyle uzun uzun hafta sonu kahvaltısı yapmadık. Herkes ayrı takıldı...Gamze'nin toplantısı olduğu için ona bir tabağa bir şeyler hazırlayıp odasına verdim. Kendime de ufak bir şeyler hazırlayıp , yatak tepsime koyup, yatağa döndüm.Hem Serenad okudum hem çayımı içtim. Annem çok kızardı , yatakta yeme içme işine ama artık bu tür keyifler için hazırlanmış argümanlar var. Yatak tepsisi, çayı dökmeni imkansızlaştıran bardaklar. Ben mesela Sturbuck'dan aldığımız küçük termos bardakları kullanıyorum. Ama kalkınca mutlaka ince belli cam bardakta gerçek çayımı içiyorum.Üf ya ne yapalım, hayatı güzel ve kolay kılan böyle şeyleri seviyorum ötesi yok...

Serenad sular gibi akıyor bana hediyesi; Emily Dickinson'un '' Bir Başka Gökyüzü' adlı şiiri oldu. Hah şiir bu kitapta var sanırsanız aldanırsınız. Maya her gece yatmadan önce dua gibi bu şiiri okuduğunu söyledi... Ben de hemen notumu aldım ve sonra aradım , buldum okudum. Ve bilmeyenler içinde buraya aldım:))
There is another sky / Başka bir sema var / E.Dickinson

Daima açık ve durgun
Farklı bir sema,
Ve karanlığa rağmen
...Değişik bir günışığı var orada;
Solgun ormanlar dert değil,
Sessiz tarlalara etme aldırış,
Yaprakları yeşil
Bir küçük orman var yaz kış-
Ve parlak bir bahçe var, kırağı
Ve donun asla uğramadığı;
Solmayan çiçeklerinin içinde
Arıların canlı vızıltısını işitirim:
Gel gir, bahçeme
Yalvarırım, kardeşim!
Çeviren...Osman Tuğlu



Kitap okuma dışında yemek yaptım. Uydurdum, kabaklı patatesli, kıymalı türlü gibi bir şey yaptım. Domatesli , sarımsaklı, taze soğanlı, yeşil biberli ve de acılı umarım güzel olmuştur.

Bu hafta sonu hiç bir programım yok şimdilik...Kocamın dediği gibi ne gele , gele