Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Aralık 2013 Cuma

Hafta Sonu Önerileri




Bu hafta sonu için ilk önerim  evinize mutlaka kokina alın, olduğu yere baktıkça insanın içi pırpır ediyor,küçük de olsa bir yeniyıl ağacı süsleyin o da yeni yıl sevinci getiriyor.  Hele herkes uyurken,ışıklarını yakıp karşısında kitabımı okumak var yaa neyse bunu daha önceki yazımda da söylemiştim:))





 Şimdi yapacağım öneriye hepiniz bayılacaksınız...Aaah ulan ah bi dikili ağacım yok şu fani dünyada diyenler hele hemen kıyıcığıma gelsinler... Şimdi limon dikiyoruz hep birlikte ve hatta yeni yıla kendi limon ağacımızla giriyoruz. Çünkü 10 günde çimleniyor ve çok çabuk boy atıyormuş. Bu konudaki önderimiz Ataletim canım benim...Ben de bu akşam başlıyorum, çünkü kocam kişi toprağı ancak o zaman getirecek:))Hadi bakalım kimler yapacak, hatta yapanlar resim gönderirse sevinirim burada da yayınlarız...İşte bura da Atalet çok ayrıntılı bir biçimde  tarif etmiş. Okumadan söyleyeyim tek lazım olan,  bir kupa, bir kaç limon çekirdeği, biraz toprak ve süs:))Buraya bir TIK

                                                                kaynak




Bu hafta sinemaya gitmeyeceğiz çünkü; sözleşmişler gibi izlemek istediğim tüm filmler haftaya vizyona giriyor. Mesela Yozgat Blues...çok merak ediyorum.






Kitap ise yine benim bu hafta sonu başlayacağım kitap,çoktandır listelerde...Ben öyle çok satan,liste başı kitaplardan biraz tırsarım bknz: Grinin bilmem ne tonları falan filan. Bir kez elime geçti, yarısında ne bu  len dedim, senin abuk subuk fantazilerini mi okuyacam?))... Ama ''Divan/Irving Yalom'' okuduğumdan beri meraklıyım bu psikaytr anılarına:)) A, henüz kitabın adını söylemedim di mi?)) ....Bir Psikayatristin Gizli Anıları/ Gary Samall-Gigi Vorgan...Facebook da paylaştığımda herkesten iyi eleştiriler aldım. Yani referansı kuvvetli bir kitap şimdiden...



Bi de gülümseyin yav, parayla değil ya...