Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Aralık 2013 Pazartesi

Yazamadığım sürede,çok gezdim, çok okudum ve çok film izledim... Hepsini anlatmaya kalkamayacağım,artık ne yaptığımı unuttum bile:))

Sinamada  düğün dernek kurulmuşken katılmamak olmazdı:)) ailece ''Düğün Dernek'' filmini izlemeye gittik. Bizim için özel olmasının nedeni oyunculardan Murat Cemcir ile kocam aynı mahallenin çocuklarıdır,kullandığı dil;Niksar'ın yerel dilidir. Çok da başarılı kullanıyor. Film müzikleri ise o yörenin ortak türküleri... Tüm düğünlerde çalınan ''entarisi dım dım yar'' yeni keşfedildi film sayesinde. Filmin sonunda çalınca bir grup seyirci kalktı şakır şakır oynadı:)
Türküyü dinlemeyenler buradan dinlesinler...TIK

Bu haftanın evde izlediğim  en güzel filmi ise'' Pluton'da Kahvaltı'' idi... Ben çok beğendim,izlemenizi de öneririm...
h


 Henüz kundağındayken terk edilen Patrick'in, başka biri olmayı reddede reddede ,cinsel kimlik arayışları ve annesini bulma çlışmaları...Filmi çok beğendiğimi söylemiştim di mi?

Okuduğum kitap; aynı zamanda  2014 de ''Bibliyomanyak''ların ilk kitabı olma özelliğinde... Kapalıçarşı Cinayeti/Esra Türkekul...Ben çok polisiye okumam ama bu çok keyifli bir kitap. İsterseniz eşzamanlı okuyalım...






Hafta sonum pek hareketli geçti. Cuma akşamından başladı dün akşama kadar hız kesmedi...

Cuma akşamı her yıl yeni yıl öncesi yaptığımız yeni yılı karşılama partimiz vardı. Bu yıl 7. kez bir araya geldik. Ece,Zeya, Ebrucuk,Nalan, Berfu, Begüm, Elçin ve de bendeniz....Yine çok eğlendik, hele bir  hediye çekilişimiz var ki, bir dahkine dışardan birine videoya çektiricem. İçinde ne olduğunu keşfettiğim hediyeyi kendime çıkartmak için neler yaptım bir bilseniz:))


Resimde gördüğünüz ''Madame Coco'' yazan torba:)))

Gece geç saatlere kadar sürdü tabi parti  ve ben eve dönmedim o gece Cankuşum beni bekliyordu,onlara gittim. Annesi de bizimle partideydi zaten... Tabiki eve gittiğimizde o kaçıncı uykusundaydı ama sabah kahvaltıyı birlikte yaptık. Annesinin işi vardı,çıktı. Ben de çocukluk arkadaşları toplantısına gidecektim ama onu evde yardımcı teyzeleriyle bırakmaya kıyamadım,hadi hazırlan benimle geliyosun dedim. Hemen koştu,dişlerini fırçaladı:)) Gideceğimiz yer yakındı,yürüye yürüye,konuşa konuşa gittik.Benim çocukluk arkadaşım, kocamın Güneş Kolejinden okul arkadaşıyla evlenmiş bu kadar tesadüf yeterli değilmiş gibi bir de çocuklarımız ta küçüklükten arkadaş ve sınıf arakadaşı oldular. Onlar da iki kız bizde iki kız işte böyle tesadüfün bombasını yapmışız:))
Tekmilcim bize harika bir masa hazırlamıştı. Tabi benim elmalı turtam unutulmamıştı...Sofranın yıldızı ise lahanalara sarıp sarıp yediğimiz dolma içiydi... Aşlık denilen dövülmüş buğdaydan pişirilen fesleğenli(reyhan) falan acaip bişi... Cankuş ise Bani ile  çok hoş vakit geçirdi...


Aşağıdaki resim de Naziş ile yaptığımız uzun,ışıltılı cadde yürüyüşünden...
Pazar günü ise Naziş ile Capitol'de alışverişteydik... O şimdi Cunda'da teyzesiyle... Noel tatiline girdi okulları...

Hade gittim yav, yetmez mi?