Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Mayıs 2014 Salı

evde yayılmaca


Hıdırellezi de eda ettik inşallah maşallah... Yalnız benim bu senki Hıdırellezim biraz şehirler arası oldu. Balkondaki gülüm mevta olmuştu, kızlar da okulda yapmış gelmişlerdi, canım da parka çarka gitmek istemiyordu. O yüzden benim dilekler bu kez Leylak Dalıcımın gülüne takıldı, bu sabah da Leylak'ım onu tekneden denize attı...Akdeniz'de suyla buluşan dileklerim inşallah hepinizin dilekleriyle birlikte gerçek olur.

Dünden hummalı bir temizlik yapmış, temizlik bitince de yemekleri yapmıştım. O yüzden bugünü sadece kendime ayırdım. Evde hiç kimsenin sevmediği ama benim çok sevdiğim elmalı pastayı yaptım. Çoktandır izlemek istediğim filmi izledim. Pastam pişince de ,çayımı demledim,laleli tabağıma koydum  bi güzel yedim. Hayat fani, güzellik geçici  unutmayın:))


 Elmalı Turta
250 gr. teremyağ gurme kaymaklım
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı elenmiş un
1 yumurta, 11 çorba kaşığı süt, kabartma tozu,vanilya
4 elma,2 tatlı kaşığı tarçın
teremyağ gurme kaymaklım, yumurta, 1 su bardağı şeker ve süt iyice karıştırılır. Bu karışıma un,vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice yoğrulur.
Diğer taraftan da elmalar rendelenip,yarım su bardağı şeker ile pişirilir,soğuduktan sonra tarçın ilave edilir.
Elde edilen hamurun üçte biri ayrılır. Büyük parça tepsi boyutunda olacak şekilde merdane ile açılır ,tepsiye yerleştirilir. Pişen elma, hamurun üstüne yayılır. Kalan parça hamur yine merdane ile açılır ve çeşitli şekillerdeki kurabiye kalıpları ile kesilip elmaların üstüne yerleştirilir. 220 derecelik ısııda pişirilir. Soğuduktan sonra pudara şekeri serpilir.


İzlediğim filmin adı; Zerre...
Bazen toz zerreleri gibi dağılır ya hayat bu da öyle bir hayatı anlatan bir film. Sahneler çok gerçekçi. Bazı sahnelerde gerçek işciler kullanılmış zaten.Film çok başarılı, çok sade bir anlatımla çekilmiş...




Ödül Kategori Aday Sonuç
49. Altın Portakal Film Festivali [6] Ulusal Uzun Metraj Film En İyi Yönetmen [7] Kazandı
Ulusal Uzun Metraj Film En İyi İlk Film [7] Kazandı
Ulusal Uzun Metraj Film Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülü [7] Kazandı
Ulusal Uzun Metraj Film En İyi Sanat Yönetmeni [7] Kazandı
3. Uluslararası Malatya Kristal Kayısı Film Festivali[8] Ulusal Uzun Metraj Film En İyi Kadın Oyuncu
(Jale Arıkan) [8]
Kazandı
Ulusal Uzun Metraj Film En İyi Kurgu[8] Kazand
(Vikipedi)


Bu ne derseniz,bu Gamsegamse'nin doğum gününün ertesi sabahı kahvaltısından. Şenliklere özenen Naziş'in keşkem keşkem benim de doğum günüm olsaydı bugün demesi üzerine ona   üç öğün yese bıkmadığı patatesli omleti yapıp ortasına da bu mumu diktim,çocuk gibi sevindi kocalak:)






Bu kada