Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

21 Kasım 2007 Çarşamba

GECN,N BİR YERİNDEN, GÜNÜN BAŞINDAN Bİ DE DÜNDEN

Kış geldi mi? ne. Dün gece rüzgarın sesiyle uyadım. Ağaç da sağolsun hışır hışır. İnsan gecenin bir yarısında uyanınca ne tuhaf şeyler geliyor aklına. Sizin de olur mu?. Allahım ne abuk subuk şeyler , İlkokulda yüzünü bile hatırlamadığın kızla ettiğin kavga aklına gelir mi insanın yav. O ara kızın adını bile hatırladım. Hacer Çinkılıç. Yav Hacer, benim yüzümden tahtaya kalkıp, tek bacak üstünde durmuştun ama, o kavgayı da sen başlatmıştın hatırlarsan. Hem büyüdük dana kadar çocuklarımız var. Her nerede yaşıyorsan, sen de, gecenin bir yerinde uyanınca bana kin bilemiyorsundur umarım ve de dilerim. Du ben seni bi facebook da arıyam.
Bu facebook muhabbeti ne olacak bakalım. Geçen gün odalarına girdim bizim kızlar fıkır fıkır. Ne oluyo dedim hiiiç diyolar. Aralarında diyorlarmış ki; annemde bi gün facebook çu olacakda bakalım ne zaman. Bir grup varmış , facebbok da annelerini bulan tayfanın kurduğu, adı da ''facebook da ne işin var anne''. Şimdi ben karşı bir grup kurucam. Facebook lu anneler ya da, bunlara karşı bir grup. Geçen gün Dansöz Sibel Gökçe nin sayfası Amerikadan kapatılmış taaaa. 870 arkadaşıyla aynı anda konuştuğu ve orayı kendi fanclubü gibi kullandığı için. Özür mözür dilemiş, yalvarmış yakarmış, bi sürü yazışmadan sonra geri almışlar.
Dün yine görümcemin grubuyla bir okey partisi yaptık. Kimin galip çıktığını söylememe bile gerek yok. Stajımı Yenikapı öğrenci kahvelerinde , masterimi de kocamın yanında yaptım. Bazen kuzenlerle , onunkiler yada benimkiler farketmez. Bir araya gelince hadi bi parti yapalım deriz. Deriz deriz de; yalnız benim kocamla okey oynarken , diyelim ki ben onla eş oldum . Olmamaya gayret ederim de aslında. Cin gibi olucan, kaşından gözünden , bıyığından , kirpiğinden ne diyo anlayacaksın. Bazen demek istermiş ki -ben okeye dönüyorum sen yanındakini taşla. Bazen de başının çaresine bak , ben de bir şey yok demek istermiş. He işte böle kaş , göz sentezlemesi yapıcan, ne demek istiyo acaba diye.
Bu akşam maç var. Milli Maç . Biz bu Bosnayı yeneriz yenmesine de aman hafife alıp Letonya olmayalım yine. Geçen akşam Santra da, Boliç bağlandı programa. Eski Bosna milli futbolcusu ya aynı zamanda. İşte anlatıyor, Bosna milli takımında anlaşmazlıklar var, 7-8 futbolcu , asıl kaliteli futbolcular yani, onlar çıkmayacak maça. Antreman bile yapmıyorlar falan. Türkiye kesin yener , bizimkilerin bir iddiası da kalmadı zaten , ben de zaten Türkiye yensin istiyorum. Bizimkiler seviniyor, aaa iyi haber ya , yeneriz biz Bosnayı. O sırada konuklardan biri dediki- Boliç, bu mesele yeni değil, önceden olmuştu, yeniden mi 7-8 futbolcu çıktı takımdan, yok dedi, -önceki çıkanları diyorum. O zaman bizim konuk dediki- yani bizi geçen maçta yenen takım geliyor yine. Evet dedi Boliç . Peki şimdi bu Boliç ne dedi anlayan beri gelsin. Neyse boş verelim onu, diyelim ki gol gol Milli Takım gol