Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Ramazan geldi hoş geldi



Dün gece sahura kalkarak, ramazana giriş yaptık. Sahur'da Gamse'nin sürprizine uyandım ben. Nasıl süper bir şey oldu anlatamam. Kızım benim ya, kahvaltı hazırlamış, çayımızı demlemiş, kıymalı yumurta yapmış, kekikli, kırmızı biberli , zeytinyağlı domates yapmış, masayı da hazırlamış . Ben o sırada klima altı cam cam , öpsün seni amcan vaziyetlerinde salona serilmiştim. O yüzden koku falan da duymadım. Nazo , gazi olmanın keyfini çıkarıyor. Bir hafta sonra sanırım iyice , iyileşecektir ayağı. Artık ufak ufak basarak geziyor. Dün çok sıkıldım, halama gidelim dedi. Görümcelerimle aynı mahallede oturmanın etinden ,sütünden , yününden faydalandığımızı biliyorsunuz zaten:) Gittik, oy oy ne şahane bir çay masasına oturduk görmeliydiniz. Yedik , içtik, güldük , konuştuk. Birbirimizin tatil resimlerine baktık.

Bu ara okuduğum kitaplardan söz etmedim ama onları tek bir yazıda toplamaya karar verdim.Bu akşam ATV de yeni bir dizi başlıyor...REİS...Melissa Sözen'in oynuyor olması benim için referans.Bir iki dizi edineyim kendime.

İftar için değişik hafif yemekler yapmak istiyorum. Bu gün sebze olarak semizotunu seçtim. Et olarak tavuğu, çorba olarak mercimeği , salata olarak çoban salatasını, tatlı olarak da zerdeyi seçtim. Mercimek, ezo gelin olarak, semizotu pirinçli, tavuklarda , tavuk pirzolası şeklinde , kekikli, kırmızı biberli, bir sosa batırılıp,elma dilim patatesler , eşliğinde fırına girecek.Ben eskiden olsa bu yemeğin yanına bir de pilav yapardım:) Şimdi yok iftariyelikler, ana yemek , salata derken fazla geliyor.

Benim için ramazan çok hoş anılarla dolu bir ay... mücver kokulu, fındık kabuğu çıtırtılı, davullu sahurlar,kalabalık sofralı iftarlarla dolu anılar.Artık babamın yaptığı mücverlerin kokusuyla uyanmıyorum sahura ama aynı tatla uyanıyorum, kokuyu duymak için derin derin nefes alıyorum.
Hepimize hayırlı ramazanlar olsun, ağız tadıyla, gönül rahatlığıyla geçsin...