Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Haziran 2009 Pazartesi

Bu günden, bu akşamdan ve yeni kitabımdan

Bu akşam hiç bir şeye odaklanamıyorum. Kocam korolar çarpişıyoru izlememizi önerdi , bazen bayılır antiri fostik yarışmaları izlemeye. Gerçi bunu bende seviyorum. Hepsi de favorim çünkü hepsi pek bi güzeller. Bana izleyelim dedi şimdi de balkonda orda burda geziniyor. Kızların her biri başka bir yerde. Bu akşam dağınık takılıyoruz.

Ne sıcak bir gündü , sabah kahvaltıdan önce bir yürüyüş yapayım dedim, market alış verişi yapıp geri döndüm. Gamse 'de evdeydi. Gelirken simitte aldım uzun uzun kahvaltı ettik . Sonra O ders çalışmaya başladı ben evi toparlayıp biraz internette takıldım. Saat dört gibi pazara çıktık, ayağı yanık kedi gibi gezdik:))) . Semizotu aldım gelir gelmez pişirdim Can için. Annesinin tatsız tutsuz sebze çorbalarından sonra benim ekşi ekşi semiotuma bayılıyor:))). Onun için tuzssuz ve çok az yağlı pişiriyorum. Biz yerken tuz ilave ediyoruz. Gamsegamse2nin cuma günü üç sınavı olduğu için onun programını salıya aldık. Yani yarın bizim ev de Can sahne alacak. Artık yürüteciyle koridorda koşmayacak uçacak, bütün çekmeceler açıp kapanacak, buz dolabının kapağında ne kadar magnetle tutturulmuş tarif resim varsa aşağı inecek eve çöp eve dönecek. Ama biz buna bayılacak , ve garip anlaşılmaz bir zevk duyacağız.

Yeni Kitabım Çarşamba Mektupları. Zeyanın hediyesi. Çok sevdim ve hatta her çarşamba ben de kocama mektup yazayım dedim. Zaten her şeyi gelince , adam kapıdan içeri girer girmez dır dır anlatmaya başlıyorum da bir de üstüne mektup okumak adamın bünyesine nasıl gelir onu düşünemiyorum. Kitabı yarısına geldim bile, her mektubu sabırsızlıkla okuyorum.Kitabın en ilginç kılan şey. Arka kapağa yapışık bir zarf var, zarfın içinden bir mektup çıkıyor. Ben tabi dayanamadım mektubu hemen okudum




Bugün, yani evlendigimiz gün sana bir söz verdim ve bu gece de baska bir söz verecegim. Sana her hafta mektup yazacagim... Laurel, her zaman senin yaninda olacagim. Ne olursa olsun. Her durumda beraber olacagiz. Hiç sir olmayacak. Sürprizler olmayacak ve ben her zaman burada senin yaninda olacagim.
-Jack-

Birbirlerinin kollarinda öldüler. Fakat sirlari mektuplar onlarla birlikte ölmedi. Gerçek askta hiçbir sir gizli kalamaz.

Jack ve Laurel 39 yildir evlidir. iyi bir yasam sürmüsler ve mükemmel bir evlilik geçirmislerdir. Esine sarilmis bir sekilde ölen Jack son nefesini vermeden önce, son Çarsamba Mektubunu yazar.

Çarsamba Mektuplari bagislama üzerine güzel bir vurgu yapmaktadir ve bu kitabi okuduktan sonra kendi Çarsamba Mektuplari'nizi yazmaya baslayacaksiniz.

"Herkes için dokunakli ve muhtesem bir ask hikayesi. Buradan bir ders çikartip, arasaniz da aramasaniz da, askin gücünü içinizde hissedeceksiniz. Bagislamanin hayat veren gücünü ve ailenin gerçek anlamini çok iyi gösteriyor."
-Publisher Weekly-

"Bu mükemmel kitabi çok sevdim. Beni güldürdü, aglatti ve aileme, sevdiklerime farkli bir gözle bir kez daha bakmami sagladi. Bitirene kadar elimden birakamadim. Bu kitabi herkese tavsiye ediyorum. Bu kitabi okuduktan sonra elime kalem alip mektup yazma ihtiyaci duydum. Elbette gelecek çarsamba ben de esime bir mektup yazacagim."
-Keith Merrill, Akademi Ödüllü Yönetmen-