Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Mart 2008 Perşembe

Bahardan, bizim evden , ordan burdan işte


http://atabek.blogspot.com/2007/03/bahar-dal.html

İstanbula bahar geldi galiba. Nalan bu gün mimozalar açtı mı? diye sormuştu. Mimozalar henüz açmadı, ama bahar dalları açtı. Baharda ilk açan çiçektir. Annem o kadar severdi ki, komşumuz açar açmaz hemen bir dal getiridi anneme.
Ben de bir keresinde albenisine dayanamayıp, dalmıştım komşunun bahçesine ama ne kadar saklanırsam saklanayım Munise Hanım teyze tanımıştı beni. O na Munise Teyze diyemezdiniz, ille de hanımnı da koymak gerekirdi araya. Geceleri ıslıkla haberleşmemize çok kızardı. Bu mahallenin genç kızlarına yakışmıyor derdi. Bembeyaz saçlarını hep topuz yapar ve öğle yemeklerini hep Turist Hotelin restoranında yerdi. Nur içinde yatsın Munise Hanım teyze.

Dün hep dışarlardaydık Gamsegamse ile. Kamusal alandaki işlerimizi hallettik. Muhtarlık, Nüsus Müdürlüğü gibi. Ama bir sağlık ocağı maceramız var ki. Benim sürekli kullandığım alerji ilaçlarım var. Hadi çıkmışken mahallenin sağlık ocağına uğrayalım dedim. Fazla kalabalık olmuyor. Nitekim gittik ki altıncı sıradayız. Her giren pıt pıt girip çıkıyor. Bizde girdik içeri. Buyrun dedi Dr Bey. O sırada semtteki emniyete hatırlı biri geliyormuş, bi gürültü bi gürültü anlatamam. Sürekli anonslar , bilmem şu plaka devam et, bilmem şu plaka oraya park etme gibi. Şimdi millet pıt pıt girdi çıktı ya. Bne de ilacımı söyleyeceğim yazacak çıkacağım diyorum. Ay hiç olurmu, bana hiç öyle olur mu. Doktorun derdini dökeceği tuttu. Polislere kızıyor. Görevmiş, insan göreve de kendi yorumunu katar, bana da kaymakam ne emirler veriyor. Uygulamıyorum. Yani sanırsınız ben psikoloğum derdini dinliyorum adamın. Sonra bizi odada bıraktı dışarı çıktı. Polislere bağırdı geldi. Gene anlattı anlattı. O rada bende diyorum ki, Dr bey benim kronik alerjim var. Arada bir böyle nükseder, şu şu ilaçları kullanıyorum. Uuuuu , Gamse gülüyo, adam bana başka bişe anlatıyo.İşler bu yüzden böyle gidiyor Lale Hanım, sağlık karnesinde adımı da gördü ye artık. Dışardaki hastalar sabırsızlanıyo. yani vesselam. yemeğe de gidecektik. Öldük açlıktan.

Sonra Üsküdara inip anne kız karnımız doyurduk. Alış-veriş yaptık. Balık pazarına girdik, sonra balıkla uğraşmaktan cayıp evin yolunu tuttuk.
Yeni favori TVkanalım TNT. Digitürk ün comedymax kanalı gibi. Bir tek yatak odasında çıktığı için , sabahları ev halkı gidince biraz yatak keyfi yapıyorum. Bu gün : Halle Berry nin düğün filmini izledim. Zenci bir ailenin yaşamından kesitler ama büyükanne bir beyaz. İki bölüm halinde veriyor yalnız. Devamını yarın izleyeceğim.

Bu gün Beyoğluna gidecektim ama, hatta dün de. Cumartesi gününe bıraktım. Kuzenin doğum günü var hem. Bu gün buralarda takılacağım.

not-yukardaki resim http://atabek.blogspot.com dan, blog sahibinin ticari olmayan amaçlar için, link kaydı vermek koşuluyla yayınına izni çerçevesinde , sayfaya konmuştur.