Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Şubat 2011 Cumartesi

tatilin son demleri

Tatil bitiyor artık. Dün evden çıkarken : tatil bitse de dinlensek dememi kızlarda okeylediler. Dün Zuz'dan geldim, bir ya da bir buçuk saat sonra evden çıktık...Kadıköy'e gittik.

Çok kalabalıktı her yer...Önce Yazıcıoğlunda( Kadıköylüler burayı bilir, her türlü teknik donanımın alınıp satıldığı bir pasaj) bir teknik gezinti yaptık. Sonra Beyaz Fırının karşısındaki kilisenin önünden geçerken;Gamse , buranın içini merak ediyorum dedi....Daha sözünü bitrmeden Naziş kapısını itti içeri girdi. Burası 1800 lü yıllarda yapılmış tarihi bir kilise. Ermeni Ortodoks kilisesi. Bir görevli bize buranın tarihini anlattı...Yemek işini Mercan'da hallettik. Biz kokoreç ve ortaya midye tava sipariş ettik ama koca bir midye dolma tabağı da ikram olarak geldi. E gelmesin mi? Gamsegamse gibi bir müşteriye:)) Karnımız doydu, Kayınvalidemin dediği gibi , gözümüzün önündeki perde açıldı. Sonrası balıkçılar çarşısından yukarıya doğru tüm ara sokaklardaki, ıncıkçılara boncukçulara gire çıka Bahariye^ye çıktık. Burada da aynı işlem, o dükkan bu dükkan dreken Nazişle ben yorulduk. Gamse ben Mango ve Kotona da giricem siz bi yerde oturun dedi. Bizde Starbucks da kahve ve cheesecake molası verdik:)Gamse gelince yine ora bura baka baka aşağıya indik. Bambide akşam çayımızı içip evimize geldikk.( Bu kırmızı mayaolu tombik güzel, bize dün katıldı...Gamsegamse'nin hediyesi)

Dün akşam Çocuklar Duymasını izledik ailecek. Bu Seyyar Tayyar ve Denizlili Dünürler girdikten sonra patladı gitti. ama izleyemiyorduk( bu patladı gitti , Seyyar Tayyarın sözü, diziyi izlemeyenler için açıklayıcı bir bigi heheh). Neyse cuma günüde yayınlanmaya başlayınca izledik.
Sonra Kocam Ergenekoncuları izledi ben kitabımı okudum. Murakami'nin Haşlanmış Harikalar Diyarı...Kitabın kahramanı kadının tombul oluşu ve pek estetik bulunması çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim...Bir tek o pembe giyinmeyi seviyor bense hiiiç...

Günlerdir alerjimle boğuşuyorum bu arada... Geçen gün, bir taraftan yanıp, bir tarftan kaşınıp bir taraftan da diken diken olup bir de üstüne ala dana gibi bir görüntüm olunca ağladım oturdum. Kocam çok üzüldü halime , durmadan fikir yürütüyor. Şundan , bundan diye...Çünkü senelerdir nedeni bulunamadı.Ama bu sabah bombayı patlattı...Bana bilgisayar alerji yapabilirmiş. Yaydığı ışınlar filan:))Neyse, ilacım değiştirildi , iki gündür çok çok iyiyim.

Bu gün kızlar tatille vedalaşıyorlar...Naziş veda gecesini Hilton Otelde yapılan bir etkinliğe katılarak yapıyor....Gamsegamse ise kuaförün yolunu tuttu , öğrencilerine biraz daha güzelleşerek kavuşmak için bakıma girdi.

Bense temizliktir, yemektir arada çay kahve molasıdır akşam ettim...