Öğlen oldu ama kızlar hala yataktalar... Burcu varken, sabahlara kadar oturup gece yarısına kadar gezmelerinin yorgunluğunu atıyorlar. Bu tatil bizim için Burcu ile başlayıp Burcu ile bitti...Pek bi  güzel oldu. Çünkü tatile girdiklerinin akşamı da Burcu'nun nişanı için, Ordu'ya gitmek üzere yola çıkmıştık.
Yarın da okulda  zil çalıyor. Öğrenci zilinin çalmasına daha bir ay var ama öğretmenlerin seminer dönemi başlıyor. Dün servis şoförü Gamsegamse'ye telefon açınca; daha telefon  çalarken Gamse^ye tatilin bittiği feci dank etti:)Naziş ise üç gün önce çıktığı tatile veda  turunu dün gece Taksim'de tamamlayıp  döndü.
Oh ya, artık salonumu akşamdan toplayıp yattığımda sabah  miiis  gibin bir salonla karşılaşacağım. Yeşil çayımı alıp tv karşısına kurulacağım, laptopumu kucağıma alıp yatacağım, kahvemi alıp kitabıma gömüleceğim ve saat daha 10 bile olmamış olacak. İki aydır süren bohem hayatı sona eriyor heheheh... Her sabah kalktığımda yatakhaneye dönüştürülmüş bir salona , üstünde bir toplu iğne bile koyulamayacak kadar  dolu bir sehpaya , evi örümcek ağı gibi saran laptop  adaptörlerine, telefon şarjlarına  veda ediyorum artık:))
En üretimsiz  ramazanımı yaşıyorum.  Hep klasik yemeklerimi yaptım. Bir kaç tarif  not almıştım , denemeye bile kalkmadım.En büyük klasiğim  patlıcan kebabını yaptım dün akşam. Gamse'nin gözü faltaşı gibi açıldı-Anneeee sen ne yaptın öyle dedi. Yani bu yemeği bi görümcem şaaaane yapar hem de çok şaane yapar bi de ben. Ben bazen  çamura yatar patlıcanları kızartmadan yaparım, üstlerine fırça ile yağ sürer fırına koyarım. Sonra kebap olayına katarım ama kimse  bu aldatmacayı yemez tabi..Bu kez de şöyle bir şey yaptım yemeği olduğunca hafifleştirmek adına... Büyük bir çelik tencerenin dibine  sıvıyağ koydum , azıcık... Tuzlu suya önceden konmuş patlıcanları sudan geçirip ,çektikleri suyusıktım ve peçete ile kurulayıp tencereye attım, ara sıra tencerenin kapağını kapatıp  silkeleye silkeleye alt üst olmalarını sağladım. Hem yağlı olmadılar, hem de hepsi birlikte kızararak zamandan tasarruf ettirdiler, sonra kuşbaşı etli, sivri biberli, bol domatesli ve sarımsaklı bir karışımın  içine atılıp biraz da ocakta piştiler. Sonra isterseniz  bir toprak kapta veya tepside fırınlayabilirsiniz....Bunun yanına bir bulgur pilavı ya da pirinç pilavı çok yakışır. Cacığı unutmayın...
Kitap listesi yapmam hakkında bir kaç mail aldım, bir kaç da yorum ... Biraz müsade istiyorum bu konuda. Çünkü okuduğum kitapları zaten burada yazıyorum.  Yazmadığım , blog yazmaya başlamadan önce okuduğum kitaplara bakayım. Bir yazıya oturtayım... yayınlarım  söz...
Şimdilik bu kadar...
 
 
