Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Mayıs 2009 Salı

Dün İstanbu'u neredeyse bir baştan bir başa geçtim desem. İstikamet Büyükçekmece idi. Kocamın işi varmış, hadi sen de gel dedi. Bi yatağımızın üstünü örttüm zıp dışardaydım. Çay ve simitle kahvaltı ettik, dışarda.

büyükçekmece

Çoktandır o tarafa geçmemiştim. Kumburgaz yıllarında yolumuzun üzeriydi. Deniz kıyısındaki yazlık evlerine bayılırdım. Şimdiki görünüşü ne kadar farklı geldi bana. O yılların yazlık kenti bir Anadolu kasabasına dönüşmüş. Kocam işini bitirdi, yemek falan yedik. Uzun yollar kat ederek:)) geri döndük. Boğazı görünce dedim ki, burayı görmediğim hiç bir yer İstanbul değil. Ben denizi görmeliyim.

Sabahın o saatinde evden çıkınca , bir gün önce de Caddebostan sahiline yayılınca evde yemek yoktu haliyle:)). Hemennn buzluktan haşlanmış kuru fasulyemi çıkardım. Şöle acılı macılı bir kurufasulye yanına da bir pilav çektim. Çilek kompostumuzda vardı daha ne olsun. Gamse de - anne bütün arkadaşlarım senin yemeklerini çok beğeniyo, ben de senin yemeklerini çok beğeniyorum dedi bu da cilası oldu.

Bu ara favori dizim Bir Bulut Olsam. Onu izleyip yattım, ama gece haberlerinde Mardin olayını duyunca yeniden kalktım .Olay beni çok rahatsız etti, ara ara uyanıp haberlere baktım.Sabahta keyifsiz kalktım o nedenle.

Bu gün Hıdırellez. Dün gül aldım balkona. Dibine dileklerimizi koyacağız bu akşam, yarında Gamse denize atacak okula giderken. Dilek paralarımızda cüzdanlarımızın içine yerleşecek. Annemle birlikte yapardık bir de bizim Orduda yapılan Mayıs yedisi şenliklerimiz var. 20 mayısta yapılıyor. Hicri takvime göre yedi mayıs oluyor. Onu da bu yazımda anlatmıştım.