Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Şubat 2010 Cumartesi

Cumartesi CUMARTESİ cumartesi CUMARTESİ

Gece iyi uyudum, yağan yağmur tıp tıp camlara vurdukça nasıl hoşuma gitti anlatamam. Yatarken oh yarın öğlene kadar yatalım dedim herkese.,sonraa sabah saat altı- altı buçuk gibi, doing gözlerim açıldı.Daha çok erken uyuuuu uyuuu diye totem yaptım, kendime ama nafile... TV açtım iki tane dadı dizisi üst üste izledim, yok. Kalktım hamur mayaladım , hamurum mayalanırken, bir kıymalı , bir patatesli iç malzeme hazırladım. Onlar soğurken kek yaptım , kekin içine ne bulduysam koydum; gazoz, yarım paket kalmış vanilyalı puding, keki kalıba döktükten sonra yine yarım kalmış çikolatalı pudingi de içine biraz sütle karıştırıp üstüne döktüm. O fırında pişerken , mayalanmış hamurumdam patatesli ve kıymalı rulolar yaptım. Kek pişince , onları attım fırına, onlar pişerken de mutfağı temizleyip, saat dokuz buçukda geri yattım , onikiye kadar uyumuşum. Kocam kalkmış çayı koymuş, kahvaltıya ne yapalım dedi - fırına bak dedim. Kızlar kalkınca bayıldılar, - Anneeee müthişsin dediler. Valla biraz öyleyim galiba dedim:)))

Kızlar tüm programlarını yarına yapmışlar, malum:)) . öğleden sonra birlikte bir şeyler yapalım dediler, hiç bir ortak nokta da uyuşamayınca Gamsegamse, hadi Üsküdar'a inelim, biraz takı malzemesi alıp, takı yapalım dedi. Gittik , önce yolumuzun üzerindeki kitap -kırtasiye mağazasına girdik. Dolaştık her tarafı karıştırdık :)) alacaklarını aldılar , tam mağazadan çıkarken gördük ki , çıkış kapısının önünde bir yazı tahtası , tahtada bir soru var. Cevabını yazana hediye. Soru da, Atatürk ilk cumhurbaşkanı seçildiğinde kaç milletvekili evet oyu kullnamıştır. Bizimkiler hemen 158 yazdılar. Görevli yakın bir rakam ama , doğru cevap 155 dedi. Bizim kıslar - hayır 158 diye direttiler, bakıldı ki 158 . Adam, nasıl bildiniz ya dedi. Çünküüü biz öğretmeniz dediler. Bir de baktık incelik yapıp iki hediye paketi getirdiler , bizim örtmenlere. Kırtasiye malzemelerinin olduğu hoş bir paketti. Hafta sonumuza hoşluk kattı. Çıkışta biraz da COTTON'un altıı üstüne getirdiler, sonra da acıktık dediler. Bir yere oturduk bir şeyler yedik, sohbet ettik çıkışta da balık pazarından balıklarımızı alıp eve geldik.Bu kadar Üsküdar deyince , bir de Üsküdar resmi koyayım dedim. Doğduğum, yaşadığım yer...Resim kaynak

Koşturmacalı bir cumartesi geçirdik. Akşamın programı biraz kitap okumaca ve Tarihin Arka Odası izlemece şeklinde ...