Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

20 Mart 2008 Perşembe

benden , ordan burdan bir de PURİM

Bazı arkadaşlarımı merakta bırakmışım, bir süredir yazmayarak. Öncelikle söyliyeyim. Sıhhatte ve afiyetteyim ve her şey yolunda. Yalnız biraz yoğundum. Misafirlerim oldu, benim tiyatro günlerim oldu.
Pazartesi pazarımızdı, Kuzenlerimde gelince o gün, olay pazar şenliğine dönüştü. Bizim pazarımız; İstanbulun 3.büyük pazarıdır. O yüzden tam iki kez pazar dolaştık onlarla. Girdik çıktık yedik içtik gezdik. Salı gün de Zuz geldi. Bi sürü yemek siparişi verdi. Pırasa dolması gibi mesela. Dünde tiyatro günümdü.
Bu hafta dört gün Naziş evde. Bilgisayar da bana sıra gelmez yani. Musevi okulunda öğretmenlik yaptığı için, onlarında bayramları olduğu için bayram tatilinde yani. Bayramın adı PURİM. Özel bir hikayesi ve bu bayrama has özel bir kurabiyesi var. Nazlı eve de getirdi, o kadar çoktu ki, misafirlerime de ikram ettim. Onlar da çok beğendiler. Biz nasıl aşure ayında aşure yapıp dağıtıyoruz , onlarda bu bayramda bu kurabiyeleri yapıp dağıtıyorlarmış. Nazlı sayesinde yeni bir kültür daha öğrenip, hayatımıza yeni bir renk daha katmış olduk. Dün okulda bir parti yapıp , 4 günlük bayram tatiline girdiler.
. PARTİ DE NAZLI VE ÖĞRENCİLERİ. Cadı bir öğretmene sahip olmak nasıl bir duygu acaba:)))))

not. Cadılı resmi sonradan kaldırdım