Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

28 Şubat 2013 Perşembe

11 yaşındayım

Dün okey grubumla buluşmaya gidiyorum demişim en son, gittim de:)) Son zamanların en iyi oyununu oynadım ama akşam eve geldiğimde dün gece beni uykumdan eden ağrılar hortlamıştı... Neyseki yemeğimiz hazırdı. Sadece bir sıcak çorba yapayım dedim. Ne çorbası diye düşünürken,gözüme bir akşam önceden kalma  bir kase bulgur pilavı ilşti. Ve tam Sefeberlik Yemek  Tariflerime uyan bir çorba yaptım. Oraya da çoktandır bir ekleme yapmıyorum ama bu çorba tam oralık oldu. Şimdi bir kase bulgur pilavım,ve yarım kavanoz kış hazırlıkları sırasında hazırladım ,közlenmiş biberli, yeşil biberli ve domatesli,acılı  sosum vardı...Bunları bir küçük tencerede  birbirine katıştırdım,  tatları birbirine iyice geçsin diye beş altı dk kadar pişirdim. Sonra üstüne çorba kıvamına gelecek kadar sıcak su ilave ettim ve 10-15 dk kadar daha pişirdim.Bayıldılar,tek kelime ile...Kocam bunda bir hile seziyorum dedi ama çok beğendi...Tilkiiiii,sezmez mi? karısını tanımaz mı?))

Bugün kendime tatil verdim daha doğrusu verdirildim...Sanırım   bünyeyeyi arada rölantiye almak gerekiyor:))
Akşamdan izleyeceğim filmleri seçtim. Kitabımı bitirmiştim ,yeni kitap seçmiştim ama bugün kapıyı çalan postacı,yeni başlayacağım kitabı getirdi... Canım Tülay ,Lale ablasına sürpriz yapmış,Ahmet Telli'nin  dizeleriyle ,martılarla ve yepyeni bir yazarla bu karanlık ,günü aydınlattı ,pırıl pırıl,uçuş uçuş yaptı...Yazımı bitirir bitirmez hemen kitabıma başlayacağım.Kapı çaldığında,ekranda kargocuyu görünce,üstüme alınmadın kızlar yine bişiler sipariş etti herhalde demiştim ama:))




Sabah bugünün  ilk filmini izledim...On bir yaşında bir çocuğun gözünden ÇİN...Filmin adı da zaten '' 11  Yaşındayım''...Filmi ben beğendim...İlk kez bu kadar yakından Çin'de ki günlük yaşam ve Kültür Devriminin etkilerini  yakından izledim. Sizin için de böyle bir fırsat olabilir.




Filmimi izlerken kendime şöyle beyaz peynirli,domatesli, tam buğday ekmeğinden yağsız da bir tost yaptım,doldurdum yanına yeşilliklerimi...içtiğim çayın fincan sayısını unuttum valla:))

Şimdi açtım ,bir müzik kanalı,çıtır çıtır şömine görüntülülerden:)))görüntüsü bile içimi ısttı....Mesela şimdi Zeki Müren'in uşşak şarkısı çalıyor...Bir gönül hikayesi anlatırdı gözlerin...gööööözleeriiiinnn....

Şimdilik bu ka