Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Şubat 2008 Cuma

ESKİLERDEN SEÇMELER



Hafta sonun da eski yazılardan seçmelere devam.Hazır, konu eğri çatılı evden açılmışken biraz ondan devam edeyim istedim. Geçen hafta ki yazıyı okuyan herkes , eğri çatlı evin hala durup durmadığını sormuş. Evet duruyor, ama artık yaşayan bir ev değil.İçinde hatıralar var sadece artık. Geçtiğimiz ekim ayında , ziyaret etmiş ve resmini koymuştum hatırlarsanız, ünlü Celepoğlu sokaktan:)). Sizin için resmi tekrar koydum ama, eğri çatılı evi tam anlatan bir resim değil. Siz o çatının ta aşağılara kadar indiğini düşünün işte. Eve ismi , yaşadığımız yerde taktılar.Sanırım yazının içinde de var bu.
Artık denizi olmayan yeri, eğri çatılı evi ve onun bahçesini biliyorsunuz.Bi de o bahcede yaşayan insan türü dışında da canlılar var dı.Bir şekilde bu işe bulaştık onları da anlatıcaz gayrı,
*********************************************************************************

3/3/2006 - ON DERSTE TAVUKCULUK VE EN VERİMLİ YUMURTA ,ELDE ETME YOLLARI


Efendim bir gün bir aklı evvelin biri gelip diyorki kocama, o bahceye tavuk da lazım ,çocukların da hoşuna gider,hem taze yumurta alırsınız.Bizimki yok çiçeklere zarar verir dese de adam ertesi gün elinde bir tavuk ,bir horozla çıka geldi.Ama tavukla ,horoz bi garip,öylesini hiç görmedik,.simsiyahlar ,minik beyaz benekleri var..O kadarda küçükler ki avuç içi kadarlar,ha bi de sanki pantolon giymişler paçalı paçalılar. Çin tavuğuymuş cinsleri . Dedim ki bunları adam başından attı.Komşular bunları görmesin rezil olduk.Kocam gitti onları evin bodrumuna koydu önlerine de yemlerini koydu geldi. Anaaaa sabah bi baktık yoklar.Kapının demir parmaklığından kaçıp gitmişler.Oh iyi oldu kimse görmeden gittiler derken, akşam olunca salına salına geldiler aynı yerden içeri girdiler.Akşama kadar nerede sürttüler bilmem.
Sonra başladık bahcenin her bir yerinde yumurta bulmaya ..Zor alıştırdık onu bodrumda bir yere yumurtlamaya,Yumurtaları oraya bıraktık falan, boyuna bosuna bakmadan günde iki kez yumutluyodu. Kasabalı bi sene bana şaştı. bi sene evin çatısına, şimdide tavuklar çıktı.Gelip tavuğa bakıyorlar.(sırada köpeğimiz lucky var ki onun kadar hiç bi şeye şaşmadılar)Tavuk sanki yumurta fabrikası.

Neyse kış geldi, komşular bir süre yumurtladan kesilir dediler ama nafile,ama bu arada hiç bizim bahcede yoklar sabah biz uyurken gidiyorlar akşam olunca tıngır mıngır evin yolunu tutuyorlar.Bir gün kızları aldım bir arkadaşa gidiyorum evi bize çok uzak ama ben kestirme bir yol buldum ,evin aşağı tarafta kanal var .Kanal boyunca yürüyorum çok güzel sebze bahceleri var ..oradaki tahta köprüden geçince arkadaşın evinin karşısına çıkıyoruz.Tam sebze bahcelerinin yanından geçiyoruz kızlar bağırmaya başladı anneeeeeeeee bizim tavuklar.Bir de ne göreyim tavuklar bahcenin içinde habire o güzelim kıvırcıkları ,diğer sebzeleri mahvediyorlar Meğer her gün buraları talan ediyorlarmış.Akşam kocam kapının parmaklıklarını kalın naylonlarla kapattı.nafile ertesi gün gene yoklar.Akşam arkaların da bir kadınla çıka geldiler.K adın .komşum tavuk yüzünden kötü olmayalım bahceyi üç kere yeniden yaptım bu gün bunları takip edip burayı buldum sana zahmet biraz kapat şunları dedi..Bizimkinin bu kadar yumurtlamasının nedeni anlaşıldı. taze taze sebzeler..

Sonra yaz geldi yani tatil zamanı.,onları komşuya emanet ettik yumurtalar senin dedik gittik.Tam bir ay sonra döndük.Komşu geldi yeminler ediyor siz gittikten sonra bir tane bile yumurtlamadı diye.Ertei gün aşağı bodruma indim bir şey arıyordum ,gözlerime inanamadım kösede bir tane küfe duruyordu , ta evin inşaat zamanından kalma, ağzına kadar yumurta doluydu.Bizden sonra girip çıkıp oraya yumurtlamış. Komşuya verdik almadı, o benim kısmetim değil dedi,İstanbula taşınırken arkadaşıma hediye ettim onları kayınvalidesi kuluçkaya yatırmış.Bir kümes dolusu tavuk yapmış bizim tavuklardan.Sonrada horozu herkese saldırdığı için kesmişler.Bizim bahçede hiç durmadıkları için bu huyunu bilmiyorduk.
http://laleninbahcesi.blogcu.com/319536/