Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Eylül 2012 Pazartesi

Bugünün notları( kış için tarif falan filan)

Sabah bu,
Öğleden sonra da bu
Sabah çok erken uyandım. Ülen çok da erken, azcık daha uyuyayım dedim , biraz debelendim baktım olmadı kalktım. Yeşil çayımı demledim biraz kitap okudum derken bir uyku bastırsın mı? sana koşa koşa yatağa gittim , saat 10'a kadar uyumuşum. Benim için neredeyse öğlen olmuş yani.

Kahvaltı yaptıktan sonra pazara çıktım. Geçen gün elime geçen bir kışlık tarif için alış verişi kendi elceyazlarımla yaptım. Etli etli kırmızı biberler, dolgun domatesler, pırıl pırıl patlıcanlar seçtim. Bu tarif tam evlere şenlik. Hem makarnalarınızın, etinizin , köftenizin , tavuğunuzun yanına alabilirsiniz hem de meze olarak kullanabilirsiniz.

Sıra geldi tarife... Ben baz tarif veriyorum siz bu orana göre çoğaltın veya azaltın... 2kg domates, 1 kg patlıcan, bir kg kırmızı biber, 7-8 adet yeşil biber, 1 baş sarımsak, 2 kaşık sirke, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağ...
Domatesleri püre haline getirin , yeşil biberleri doğrayın birlikte pişsinler... patlıcanları, biberleri közleyin, incecik doğrayın pişen domatesin içine atın pişmeye devam etsinler, sirke, tuz , yağ ve sarımsağı ilave ettikten sonra 15 dk daha pişecek. Sonra sıcak sıcak kavanızlara, kavanozlar sıkıca kapatılıp, ters çevrilecek. 1 gün böyle kalsın. Sonra kaldırın ambarlarınıza:))