Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Gamsegamse olayı

Bizim evde bugün; günlerden Gamsegamse...


Kısaca kimdir bu Gamsegamse derseniz;
Benimle aynı yemekleri sever hatta  benim tabağımdaki yemeği daha çok sever,  tam çatalı ağzıma götürürken ayy tam da orasında gözüm kalmıştı der:)) Beşiktaşı tutar. Kendini herkesten sorumlu hisseder. Eğer o gün temizlik yapıldıysa,kadınlara ne yemek yaptın, güzel yemekler yapsaydın der.Baba vitaminini içtin mi diye sorar. Dedem bundan yedi mi der.Dizinin  tam ortasından başlayıp,o kim bu kim, niye öyle dedi der(teyzesi kılıklı) A bak sana ne aldım der. Masa da kanepede hep benim yerime oturur. Sonra da buraya mı oturacaktın, kalkayım mı  der. Lokantada artan yemeğini mutlaka paketletip sokak hayvanlarına verir.Sürekli kredi kartını, cüzdanını, anahtarını arar ve hep bulur. Her aldığını  en az bir kez değiştirir. Tadilat yaptırmış olsa bile siz böyle yapınca model değişmez demiştiniz ama değişti der ve gerçekten de iadesini sağlar, beş kere yıkamada rengi attı, iki ay giydim tüylendi der  ve tüm tüketici haklarını dibine kadar kullanır. İş görüşmesi yaparken, hangi güvenlik şirketi, hangi yemek şirketi, hangi temizlik şirketi, hangi servis şirketi ile çalışıyorsunuz diye sorup karşısındakini dumura uğratır.Onu bu hayatta en çok  sevindiren şey; birilerinin yardımına koşabilmektir, bir iyilik yapmış olmanın hazzını hiç bir şeyde bulamaz.Renklerden pembeye yemeklerden Tokat kebabına bayılır. En kötü huyu  hastalıklar karşısında çabucak demorolize olur ve bu duygudan da '' Her Gece Josephine'' okuyarak çıkar. Bir tanesini iyice  okunmaz hale getirdi neyseki ''Nadir Kitap'' da buldu da yeniledi:)) Takı ve ayakkabı alışverişine bayılır,bir yere gittiğinde en çok babasını özler.Tam bir Klimt hayranıdır. Cüzdanı, gözlük kabı,masa örtüsü hatta paçetelerinde Klimt tabloları vardır. Özellikle öpücük tablosu favorisidir.
Öğrencileri tenefüslerde ona sürprizler yapmaya bayılırlar.





 (bir öğrencisinin evdeki odasının kapısı))



Kısaca Gamsegamse'dir o benim kızımdır, Anneannesinin hepimizi karşısına almaya göze alarak '' Bu hayatta hiç kimseyi senin kadar sevmedim'' dediğidir demekle kalmayıp yazıp verdiğidir.

İyiki de benim kızımsın başkalarının kızı olsaydın onları çok ama kıskanırdım Gamsem, Gamzeloşum, Gamsegamsem...

  Buralarda öyle çok şey demişim ki onun için diyecek bunlar kalmış :))
http://laleninbahcesi.blogspot.com.tr/2010/05/gamsegamse.html

http://laleninbahcesi.blogspot.com.tr/2011/05/gamsegamse.html

http://laleninbahcesi.blogspot.com.tr/2013/05/gamsegamse.html