Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Aralık 2014 Salı

En eski yılbaşından bu yılbaşına doğru

Ben bu yazıyı yazarken İstanbul'da kar yağıyor. İçim bir taraftan sevinç içinde ne güzel eskisi gibi karlı bir yılbaşı olacak diyorum bir taraftan da evsiz insanları ve sokak hayvanlarını düşünüp bir tuhaf oluyorum.
Biz yeni yılı evimizde geçireceğiz.Yaşadığımız bir çok tecrübe en iyi yılbaşının ev konseptli yılbaşı olduğunu gösterdi bize...Karı koca evliliğimizin ilk yılbaşısını  Antalya'da geçirelim dedik.Kaldığımız Otelde balo vardı ama biz şehir içinde olalım diye Antalya Şehir klübünde rezervasyon yaptırdık.Ama biz şehirde olalım derken meğer Antalyalıların çok tercih ettiği bir yeri tercih etmiş ÖzAntalyalıların arasına düşmüşüz. Geceyarısına doğru Antalyalılar birbirlerine şarkı istek yarışına girince biz öksüz gibi hissettik kendimizi oyyyyy anamın bazlamalarıııı nettik de böle bişi ettik diye gece  12 olmadan otele koştuk. Hiç olmazssa orada kimse birbirini tanımıyodu...Leylak Dalıcımı o zamanlar tanıyo olaydım keşke :) yoksa o gece klüpte var mıydınız kıs  :)


Bu yıl ilk kez hindimi kendim pişiricem...Bir sürümtarifim var.Dün akşam zeytinyağ,tereyağ,tuz ve karabiberden hazırladığım bir karışımla her tarsını ovup dolaba attım. Pınar hindi tercih ettim çünkü Tavsiye Evinde yedim çok güzel pişmişti... Yarın da içine bir büyük soğan bir dal biberiye koyup fırın torbasında 160 dercede İki saat kadar pişireceğim..Bakın iç pilav konusunda  asla taviz vermem çünkü; şahane yaparım.

Yeni yıl kartları almak da bence yılbaşının en keyifli tarafı...Sevdiklerden gelen iyi dilekler dolu kartlar. Tarifsiz bir neşe veriyor.




Ha bu arada daha önceki yazımda sözünü etmiştim size Tavsiye Melekleti sitesinin açıldığını...bendeniz de size en iyi beş mutfak filmi yazdım.De gidin okuyun yorum edin.Sizin en sevdiğiniz mutfak filmi nedir onu yazın.


http://www.tavsiyemelekleri.com/en-iyi-5-mutfak-filmi/

Benim için yılın son filmi... Yine Balkanlardan geldi... Seviyorum yav Balkan sinemasını...
Adı;Dünyanın Son Gününü Böyle Geçirdim

Eva Matei, Romanyalı bir ailenin kızıdır. O ve kardeşi Lalalilu, anneleriyle birlikte Çavuşesku diktatörlüğü zamanında hayatlarını yasaklara rağmen huzurlu bir şekilde devam ettirmeye çalışırlar. Bu ailede Çavuşesku'nun isminin söylenmesi bile yasaktır. Aile, Eva'nın polis olan komşularının oğlu ile evlenmesini istemektedir. Eva bir yandan ailesini üzmek istemezken, diğer yandan da kaçıp özgür olmayı hayal etmektedir...Biraz  dağınık bir filmdi sahne geçişleri tak tak taktı... Yani bir odadan bir odaya geçerken mesela koridor geçersiniz ya hah işte bu filmde kapıyı açıyorsunuz direk diğer odaya dalıyorsunuz :)


Benim için yılın ilk kitabı yine Leylak Dalıcımın hediyesi olan kitap olacak ama bu kez dayanadım, baştaki röportajları okudum. Yeni yılda da resimlere bakarım yeni yılım Türkan Şoray kadar güzel geçsin inşallahhhh....

Hepinize gönlünüzce geçireceğiniz tüm dileklerinizin gerçek olacağı bir yıl diliyorum...