Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Mayıs 2011 Salı

Gamsegamse


Bu gün Gamse'nin doğum günü... Biraz önce Naziş- Gamseee , buraya gelsene doğum gününü kutlayacağım diye odaya çağırdı , aklımıza geldi biz de çağırdık , geçerken buraya uğra da biz de kutlayalım dedik:)) Hiç böyle de doğum günü kutlaması görmedim dedi:). Bu ilk seromoni gece 00 olunca yapıldı. Asıl kutlama artık önce okulda sonra da artık paşa gönlü arkadaşlarıyla mı?, yoksa evde mi? nerede isterse.

Hani derler ya biri ile arkadaş olmak için onunla bir sofraya otur, bir yolculuk yap ondan sonra arkadaşım de, diye... Gamse bir lokma ekmeğini herkesle paylaşır, hatta bazen beni kızdıracak kadar paylaşımcıdır. Asla kimseyi yarıyolda bırakmaz... Çok iyi bir yol arkadaşıdır.Biliyom, neden mi , e ben onunla çok yolculukta yaptım çok yemek de yedim de ondan :))Yalnız kötü bir huyu vardır , bir dakika da nefret de edebilir. onunla dışarı çıkarken daha bir özenli giyinmemi ister, eve geldiğinde - Eğer hastaysam , kapıdan girer girmez anlar, nasıl anlıyorsun , daha karşıdan görür görmez diye sormuştum bir keresinde de , çünkü; hasta olunca , köylü gibi giyiniyorsun demişti.))

Şimdi sokakta yürürken koca koca oğlanlar kızlar , örtmenim örtmenim diye boynuna atlayınca, koca koca koca adamlar, kadınlar Gamse Hanım Gamse Hanım deyip kırıla döküle konuşunca karşısında ben şaşıp şaşıp kalıyor , aval aval yüzlerine bakıyorum. Bu kadın niye bön bön bakıyor diye bile düşünebilirler.Ama bilmiyorlar ki o benim küçücük kızım, hala tostunu benim yapmamı ister, dışardan gelince kapısını ben açayım ister, babasına Babişko diye seslenir. Annesini kızıdırınca annesi ona kızabilir hatta sonra hadi beyaz sayfa açalım derler birbirlerine...

İyiki ama iyi ki doğdun Gamsegamse , iyiki ama iyi ki benim kızımsın...Başkalarının kızı olsaydın inana çok ama çok kıskanırdım onları...

not: Akşam eve erken gelsen iyi olur bence...