Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Motosiklet Günlüğü


Bugün yine bir filmim var. Motosiklet Günlüğü... Ernesto Che Guavera'nın henüz 23 yaşındayken, bir arkadaşıyla yaptıkları Güney Amerika gezisi... yalnız bu filmi sinemada izlemek varmış. Görsel açıdan da çok zengin bir filmdi çünkü.
Başlangıçta lay lay lom amaçlı başlayan gezi Che'nin de olgunlaşma sürecidir. Yollarda rastladıkları ülke insanları, kendi topraklarında evsiz, yurtsuz kalanlar Che'yi derinden etkiler. Seyehat bittiğinde geğişen zaman mı? benmiyim sorusunu sorar kendine. Arjantin, Şili, Brezilye ve Peru'yu kapsayan bu gezi filmini izlerken uçsuz bucaksız manzaralar ve Che'nin bu gelişimine tanık olmak da filmin bonusu...

Film demişken bir de kitap diyelim...Hangi kitap olduğu malum...1Q84... Sevdiğim bir cümleyi not aldım.

Sorun insanın ruhunun kutsallığıydı...Oraya çamurlu ayakkabılarla girmeye kimsenin hakkı yoktu...

1Q84 sayfa 225


Sıra bugünde...Yürüyüşümüzün rotasını Nakkaş Tepe'ye çevirdik bugün. İstanbul bir başka güzel oradan. Yeditepe resteurant-cafede Bir çay molası, bir öğle yemeği ya da bir akşam içkisi için uğrayabileceğiniz bir yer. Eğer giderseniz mutlaka cafenin içindeki patikadan yürüyüp, o doyumsuz manzaraya bakmayı ihmal etmeyin ve kulaklarımı çınlatın...Ben patika yürüyüşü sırasında çimlere uzanıp dört yapraklı yonca aramaya koyuldum ama bir süre sonra canı sıkılan kocam, kertenkele sana ne biçim bakıyo, gözlerini öööyle dikmiş deyince, zıpladım ayağa kalktım.Teras kısmına geçip çaylarımızı içtik.


Eve dönüşte biraz yoruldum, dizim ağrıdı.Neyse dinlenince geçti. Akşam yemeğimiz vardı ama yarın için tavuklu patates pişirdim. Yarın ki programımı söylemeyeyim, çünkü hemen yağmur yağıyor:)