Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Mayıs 2008 Salı

Günlerden sonra bizden

Günlerdir yazamadığımı görenler ooooh Lale Hanfendi gezmeler de gibi izlenimlere kapılmışlar ama yok valla .Evdeyim ev de. Bahar temizliği muhabbetleri.
Neyseki bitti. Şimdi gayet de hijyenik bir eve sahibiz]]. Bütün kışlıklar yıkandı ütülendi kalktı. Battaniyeler ona keza. Zuz yeter artık evi kazıdınız dedi hatta.

Bu temizlik aşamasında ne bir kitap okundu ne de doğru dürüst bir film izlendi. Kayda değer bir şey yok benden yana. Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok yani deyip Erich Maria Remarque gibi bir savaş karşıtını da burada analım.Ne güzel bir kitaptı. Tam sırasıdır yeniden yeniden okumanın . Savaşın bir strateji oyunu sananların özellikle okuması gerekir. Bu notu da satır arası düşelim ve bizim evden devam edelim.

Ev ahalisi çok yoğun. Nazlı harıl harıl karne yazıyor. 3 Haziran da yapılacak mezuniyet töreninde yapılacak gösteri için öğrencilerini hazırlıyor. Gamze uuuuy , her gün bir sunumu var. Her gün ödev teslimi var. Bu hareketlilik temmuz ayına kadar sürer bizde. Ha bir de kaplumbağa peşindeyiz. Gamsegiller sürekli firarda. Artık aramıyoruz. Kendiliğinden çıkıp geliyorlar. Geçen gün baktım biri kaçmış yine. Ne halin varsa gör, dedim. O gece Gamze Zuz da kalmıştı. Ertesi gün geldiğinde kapıyı çaldı, açtım. Anah diye bağırdı. Koştu. Kapıyı açar açmaz önüne çıkmış. O da yakaladığı gibi suya atmış. O koşturmaca ondanmış. Geçen gün halılar siliniyor, onca işin arasında tam dört kez kaçıp anında yakalandılar. En son onları küvete attım.

Tatil programı yapmaya başlayan var mı?. Bize sormayın , benim kocam tatil dönüşünün ertesi günü başlar plan yapmaya.

Dün bizim ev de işlere paydos dendi ya, e zamanıdır artık bir Beyoğlu seferine çıkmanın. Şimdi şu yazıyı bitirip, fincanımdaki son yudum çayımı da aldım mı, ver elini yollar...