Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Mayıs 2013 Perşembe

en sevdiğim konular,filmler,kitaplar ve yemek

Bugün sabahın köründe bir ayakkabı dolabı düzenleme kaosu yaşayınca tamam dedim, buraya kadar ve günün geri kalanını sadece kendime ayırdım.Ve evde tek başına takılmanın keyfinin dibine vurmaya karar verdim. Kahvemi yaptım geçtim tv karşısına Dizimax da beş diziyi üst üste çaktım:)) Bu dizilerin en fazla 20 dklık diziler olduğunu söyleyeyim de dizi zehirlenmesine kurban gittiğimi falan sanmayın...

Öğle yemeği saatim gelince de; kalktım kendime enginar salatası yaptım. Bu arada yavaş yavaış dondurucuya enginar atmaya başladım... Enginarcının tepesine dikilip, enginarları gözümün önünde soydurup,sadece limon sürdürüp,alıyorum. Eve gelince hemen yıkayıp,birazcık üstünden kendimde kazıyorum,çok hafif haşlıyorum,çok az suda hatta kendi  yıkama suyundan süzülen suyla bile diyebilirim,azıcık da limon sıkın, hatta üstünü biraz limonla ovsanız da olur. Kararırsa kararsın,öyle çok limonlu,enginarın kendi lezzetini bastıran ekşims tadı sevmiyorum.

Enginar salatama gelince, domates, salatalık,taze soğan,maydonoz ,dereotu,taze nane,çok az sızma yağ ve limon... Bildiğiniz salata yani,yanında da kızarmış tam buğday ekmeği..





Bugünün filmi... ''Dünya büyüktür ve kurtuluş köşenin ardında saklıdır''...Karizmatik  büyükbaba,hafızasını kaybeden genç...Tavladan çıkarılan hayat dersi...Çift kişilik bir bisikletle çıkılan Bulgaristan, Slovenya,İtalya ve Almanya  yolculuğu...Ben izleyin derim bu çok ödüllü Bulgaristan sineması örneğini...



Kitap konusuna gelirsek...Bugün^^ Hasan Ali Toptaş/Heba'' ya başladım... Bi okuyayım konuşuruz hakkında...



Ha İmza:Karın ikinci baskıya girdi bile ilk haftada 10.000 e ulaşmasına ne dersiniz...Süper di mi?