Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Ocak 2013 Salı

Bu akşam

''Seksenler '' dizisi başlamasını beklerken '' Sözcükler'' dergisinden hikayeler,şiirler okudum,bayılıyorum bu dergiye...

Gündüz programın okey grubumla buluşup  okey oynamaktı,onu da yaptım. Kızlar evdeydi, Gamse biraz mırın kırın etti ama okaeyde dördüncü kişi olmazssa olmaz  dedim:)) Sabah kahvaltımızı yaparken,akşamdan hazırlanmış,etli,soğanlı salçalı sosumun üstüne hemen dondurucudan çıkardığım taze fasulyeyi koydum, bir taraftan da makarna haşlandı, makarna içim Missgibi'nin misss gibi sosu kullanıldı. Sabah açmıştım zaten kahvaltı da yemiştik, kahvaltı için de  makarna için de  hatta etler ve tavuklar için de harika bir sos olmuş. Hemen içeriğini öğrenmem lazım...Renginden anladığım kadariyle havuç da var içinde...Hah yine dondurucudan közlenmiş biber çıkardım salata niyetine...Bi  de köfte kızartım,sonra da artık beni unutun,yeyin ,için oturun dedim:))

Böle işte ya şimdi Seksenler başladı,hadi izleyelim...

Kısa kısa bizden

Kızlar tatilde ama Gamse'nin orta kulak iltihabı yüzünden tatsız geçiyor şimdi bile doktorda desem anlarsınız sanırım....

Naziş'in bu tatil içinde planlanmış bir Yunanistan gezisi var,umarım havalar iyi gider.


Dizimde son noktayı Ataletim canım benim koydu....MR değerlendirmesinde koyduğu teşhis; Kemik  iliği içi ödemi ya da Kemik içi iliği ödemi...Daha önceki bir travmadan kaynaklanmış. O ayağım yıllar önce kırılmıştı...Hastalığımın adı   bile  enteresan dimi,  benim gibi açık ve net...Hastalığın adını söylerken başka soruya mahal de vermiyorsunuz,açıklaması içinde....Füzyon mutfak gibi manş fasulyesi yatağında bonfile gibi.... Bu yemek ile ilgili garsona ne sorabilirsiniz. Şimdi bir ödem çözücü ilacım var ve Ataletimin bana çizeceği bir yol haritası ile fizik tedavi ve egzersizlerim var. Haftaya tekrar görüşeceğiz ve egzersizler revize edilecek..


Dün akşam başladığım kitap...Acı Çikolata ama bu isimle daha önce başka bir kitap okuduk onunla karıştırılmasın... O bambaşka tatda bir kitaptı...Şu aşağıdakiydi...Okumadıysanız mutlaka okumalısınız.



Şimdiki  Acı Çikolata da bu:)
Henüz çok başlardayım, ama güzele benziyor. Okuyayım konuşuruz hakkında.

Şimdilik bu kadar...Bugün okeycilerle buluşup bir iki tur okey oynamak gibi bir planım var...