Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Temmuz 2011 Pazartesi

YAZ


Eve geldik ama bir araya gelemedik henüz... Gamsegamse Ordu'dan geldiğimiz günün akşamı Silivri'ye gitti. Bu akşam dönecek... O döndüğünde biz Cancan'ın doğum günü partisinde olacağız. Naziş, dün havuza gitti, akşam Neslihan' da kaldı, sabah geldi. Neslihan'ın ailesinin tatili ile bizim Ordu çakışınca kah bizde kah onlarda oldular. Bir tek geldiğimiz sabah birlikte kahvaltı edebildik. O da getirdiğim pidelerin hatrına:)))

Tatil kitaplarımı hazırlıyorum bu arada... Ayşe Kulin'in in Hayat ve Hüzün'ü ilk yayınlandığı günlerde almıştım ve okumamıştım. Veda-Umut-Hayat. Hüzün dörtlemesinin Veda'sını okudum, geri kalanını yaza bırakmıştım. Şimdi gidene kadar Umut'u okuyup geri kalanını havuz başı, deniz kıyısı etkinlikleri çerçevesinde okumaya hazırlanıyorum. Okunmayı bekleyen bir sürü kitabım var, pek sevinçliyim o yüzden.Bir de Antalyalardan yola çıkıp bana Ordu'ya ulaşan bir kitabım var. Canım Sinem; Basketbol, bando takımı arkadaşım Nurgül'ün kızı... Facebook aracılığı ile tanıdık birbirimizi.... Seslerimizi duymadık, hiç görüşmedik ama birbirimizi çok sevdik. Bir sürü ortak yanlarımız var...Mesela aynı kadınları yani Nurgül ve Birgül'ü , Ordu'yu ve kitapları çok seviyoruz. Çok hoş bir not ve kitap ayracı iliştirdiği Çoluk Çocuk Patti Smith'i göndermiş bana... Leylak Dalıcım'a göndermiştim, şarkıları eşliğinde okumuştu...Burada çok sözünü ettiğim ama okuyaqmadığım bir kitaptı...Bana kısmet , Sinem aracılığı ileymiş demek.


Başka semtler nasıldır bilemiyorum ama Üsküdar püfür püfür rüzgarlı... Henüz klimayı çalıştırmadım, geceleri de rahat uyuyorum. Yaz hep böyle geçsin. Rüzgar hep perdelerimizi uçuştursun.Soğuk karpuzlar gibi serin limonatalar gibi bir yaz olsun.Hepimiz hepimiz için çok güzel bir yaz olsun...