Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hıdırellez


Bu gün ikindiden yarın ikindi vaktine kadar tüm dileklerinizi dileyin. Kırmızı keselere paralar koyup , dilek resimlerinizi koyup gül dallarına asın... Ben küçük küçük poşetlere bağladığım tuz, pirinç, şeker, çay yani aklınıza ne gelirse onları da bir keseye koyarım , ertesi gün hepsini yerlerine geri loyarım...Annem bereket getirir derdi. Benim balkonda küçücük bir saksı gülüm var onun altına Zuz'da dahil hepimiz dileklerimizi koyacağız. Ertesi sabah erkenden de suya atılır dilekler ama ben bu kez Zeya'nın önerisiyle asıldığı yerde bırakacağım. Benim dileklerim sağlık, huzur , mutluluk, bolluk bereket... bu dilekler tüm ülke içinde ayrıca... Kendim için de ayrıca bol gezmeli, bol kitaplı, bol filmli günler de dilerim:))))

Tüm dilekleriniz gönlünüzce olsun...


Bu gün Cancan'lı ve Zuz lu bir gündü. Sabah kahvaltıdan hemen sonra Koruya gittik. Cancan yine kuş karga peşinde koştu, Zuz'la ben Jimnastik aletlerinde çalışırken bizimle yarışa yarışa O da yaptı. Ben o arada Dilruba'da bir kahvaltı rezarvasyonu yaptırdım yarın için. Her zamanki müşteri olduğum için aldılar ,yarın 500 kişilik bir rezarvasyon varmış... Evet aynen bu kadar büyük bir yer orası... kapalı üç salonu bir terası, ve iki bahçesi var... Sanırsınız reklam aldım :))))
Bu akşam önce Canım ailem izleyeceğim sonrası tumba yatak... kitap

düzenleme: Dün gece bizim minik gülün altına bizim, Zuz'un dileklerinin yanında Gamsegamse'nin arkadaşlarının dilek keseleri de sığdı. Bizimki bizim gülümüz var demiş... Onlarda hazırlayıp , Gamse'ye vermişler. Sabah erkenden kalktım onları aldım, Gamse götürdü... Benimkileri olduğu yerde bıraktım, bu seneki Hıdırellez Zeya usulü:))
Dün akşam ben bunları yazdıktan sonra Bizim Ercü ve Banu bize baskın yaptılar... Bi güzel oturduk, sohbet muhabbet gırla gitti. Gece dayanamadım Zemberek Kuşundan bir kaç sayfa okudum... Sonra Limon Ağacına geri döndüm...

Bu sabah kahvaltıyı okey gurubumla birlikte Koru'da yapacağız... Bir saat sonra miiiis gibi , erguvanlar, defneler arasında , çiçekler içinde bir kahvaltı için evden çıkacağım...