Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Ekim 2010 Salı

SABAH GEVEZELİĞİ

Sabah kızların gidişini hayal meyal hatırlıyorum... Gecenin bir yerinde uykum kaçtı, Düriyenin Güğümlerini açtım...güğümlerin sesine kocam uyandı:)

Cemre bitti dün akşam... Suya atılmadan önce bile son sözünü söyleyen...küçük harflerle konuşan... radyodan istek parça istediği için öldürülen ... öz babalardan bile daha öz baba olabilen üvey babaların...otobüslerin buharlı pencerelerine yazılan isimlerin hikayeleri var.Tek hikayenin içinde onlarca hikaye vardı. Cemre'yi de iyi ki okumuşum dediğim kitaplar arasına kattım ...Sen de iyi ki varsın Müge İplikçi.

Dünkü havaya kanıp, ben sabah erkenden kalkar Teyzeme giderim demiştim ama yağmurlu , puslu bir kış havasına uyandık yeniden...Pastırma yazı yaşamamız gerekiyor bu günlerde.

Nazarlara geldim, günlerdir filmsabahı etkinliği yapamadım... Eğer bu gün dışarı çıkmazssam filmöğleden sonrası yapmak istiyorum... Berfu ve Zuz'un tavsiye ettiği -Shine - filmi izlemek istiyorum.

Ha birde ev yapımı sıcak çikolata tarifi... Mia Postadan çıktı...çok güzel bir tarif, eğer bizim ev gibi sıcak çikolata hastaları sizde de varsa bu mutluluğun tarifi gibi gelecektir onlara:))
ev yapımı sıcak çikolata!


1 çubuk vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı kakao
1 paket sütlü çikolata

Çubuk vanilyayı boylu boyunca kes. Vanilya tohumlarını bıçağın ucuyla sıyırıp toz şekerle çırp. Kakaoyu ekle ve çırpmaya devam et. Sütlü çikolatayı minik minik parçalara böl ve karışıma ekle. Bunu da çırptıktan sonra vanilya çubuğunu içine atıver.

Şimdi karışımın hazır; bir su bardağı süte iki çorba kaşığı bu karışımdan atacaksın. Süt kaynamaya başlayana kadar çırpmayı unutma. Sütün yüzeyinde gördüğün kabarcıklar, sıcak çikolatanın hazır olduğunun göstergesi. İçine kahve likörü, üzerine çırpılmış krema eklemek ve içerken ne izleyeceğine karar vermek de sana kalmış...



Bu kadar işte başka birşey yok.

Günün notu: aynı yere iki kez yıldırım düşmez desinler... bir kemik aynı yerden iki kez kırılmaz desinler... art arda iki bardak çayı devirerek içilecek çay bırakmayan ben kapsam dışıyımdır sanırım...

Bir de beklediğim kargo gelsin artık... kedi gibi bekliyorum heheheh

Bu günkü yazımı Asis'e ithaf ettim... Blogger olduğu müddetçe bu yazı O'nundur...