Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

16 Ağustos 2011 Salı

Gelmeyesin bizim eve Süreyya

Sabah , tarladaki domatesleri toplamak için erkenden kalktım:) Yani bu kadar erkenden kalkmamı açıklamak için kendime mazeretler uyduruyorum da. Kızların okulu açılıp, evde bir hareker başlayınca ,,,, kuş uykusuna benzeyen uykum , artık daha da hafifledi. Şöyle top patlasa uyanmam derler ya nasıl özenirim o gibilere...

Aynı magazin gazetecileri gibi başlık attım ... Çünkü sabahın köründe zırt diye gözlerim açılınca yine , aklıma hey gidi hey, bu azeri türkü geldi. Türküyü bilmeyip merak edenler, linke tıkladıktan sonra videonun sesini dinleyin yazan, yerden sesi açmayı unutmasınlar..Başlıkla yazıyı da ilişkilendirdikten sonra gelelim, uyandım ne yaptım.. Türkmax da Açık mutfak'ı izledim. Türkmax izleyebiliyorsanız, perşembe akşamı saat 22 .oo de oynayacak olan Gişe Memuru'nu kaçırmayın. Geçen yılın Altın portakallısıdır. Sonra ; Emrah Serbes'in şu yazısını okudum. Ha, Behzat Ç. hayranlarına duyuru...filmi geliyor. Cansu Dere'ye fanatiklerden çok itiraz gelmiş ama komiser rolünde izleyeceksiniz naçar:)Yani kargalar bile kahvaltı etmeden bi sürü haber verdim size.

Biraz dizi muhabbeti yapalım. Sanırım şu ana kadar yeni başlayan diziler hakkında bir karar eremedim. Büyük umutlarala yanaştığım İstanbul'un Altınlarına, Demet Akbağ'ın bir ömür boyu sürecek sandığım dialogları yüzünden veda ettim.Kendisini çok severim aslında ama son dönemde kendini bu kadar tekrarlamasına, Feriştah rolünü evire çevire, ters yüz ede ede oynamasına şaşırıyorum artık. ATVde ki Reis'de yıllar önce Nejat İşler ve Şevval Sam'ın oynadığı Gülbeyaz'dan bozma gibi... Anneler ve Kızları ise , artık bıktıran töre dizilerinden.Galiba yine Fatmagül , Öyle Bir Geçer ki Zaman ve Muhteşem Yüzyıla kaldık. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy'un Kuzey ve Güney'i geliyor. Mekan Üsküdarmış. Daha başlatmadan laf söyletmem arkadaş, ben yürürüm bu diziyle...

Kitaplar konusunda toplu gösterim hazırlayacağım:)) Geçen gece sahurda; Kocamın şaşkın bakışları altında okumadığım kitapları yatak odasına taşıdım. Bu ara eski yazarlardan okumak istiyor canım. Araya bir Orhan Kemal attırmak gibi bir niyetim var. En üste koydum. Bakalım bakalım bu akşam başlayacağım.

Dün akşam Cancan'ım geldi , okul çıkışı biz getirdi annesi. Biraz yorgundu tam performans gösteremedi. Bir ara bizim yatak odasına gitmiş, beni çağırıyor- Cicianne sen de gel korkiyurum... Yani hem orayı karıştıracak hem yandaş arıyor. Tilki tilki saat kaç dedim. Yani göz göre göre sana böyle bir fırsat tanıyacağım:İ)