Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Kasım 2009 Salı

izlence

Biz bu gün Naziş'le evdeyiz. Dün okulda hastalanmış, bu gün ev de istirahatli. Gamse ve Babası yola revan olduktan sonra, aldım çayımı bu kez bir değişiklik yapıp salona gittim. Çünküüüü SKY TÜRK de Ayhan Sicimoğlu'nun programı vardı. Adamımdır kendisi. Hani vardır ya , bazı kişiler özeldir, ne yapsa izlersiniz, ne yazsa okursunuz, ne söylese dinlersiniz. Ayhan Sicimoğlu da onlardan biri benim için. Geçtiğimiz pazar, sarı pantolonunu çekmiş, üzerine yeşil ceketini giymiş. İçine de sarı ve yeşil şahane bir gömlek giymiş, Serra Yılmaz'ın konuğu olmuştu. Sanki uzaydan gelmiş gibi dinledi Serra'nın anlattıklarını, gülmekten öldük . O da nereden aklına geldiyse, Hamsi taşıyan kamyonlardan sızan yağların, karayollarında neden oldukları kazaları anlatıyordu. Programın sonuna doğru yemekler pişip , servise sıra geldi. Oturdular karşılıklı yiyorlar, önce Serra Yılmaz aldı ağzına, kardeşimiz Ayhan Sicimoğlu(kendisinden söz ederken, kardeşiniz Ayhan Sicimoğlu , böyle düşünüyor der hep)soruyor, güzel mi???, yemeği yapan kendisi sanki, ya da güzel değil diyecek Setra , O da yemeyecek.

Ha ne diyecektim, varmıdır ? böyle adamım dediğiniz kişiler. Mesela şimdi geçmişte kalsa bile protest kişilikleri ile Jane Fonda ve Joan Baez bir zamanlar adamımdılar. Mesela Denny Devito, ta siyah beyaz yılarada Taxi dizisinde keşfetmiştim onu. Mesela Türkan Şoray, tüm filmlerini replik replik bilirim hatta.Amin Maalouf'un tüm kitaplarını okumaya çalışırım. Çivisi Çıkmış Dünyayı henüz okumadıysam da. Latife Tekin'i takip ederim. Murat Bardakçı da adamımdır. Soner Arıca çok güzel slow söyler gibi yani. Hadi yazın adamlarınızı. Ben de aklıma geldikçe eklerim buraya yeniden.

Not: Başbakan domuz gribi aşısı hakkında çok spekülasyon olduğunu ve aşı olmayacağını açıklamış bu gün ... ınının ınınınnn

Ekler: Leylak dalı ve Peren hatırlattı, ben Uğur Polat'ı nasıl atlamışım. Tüm zamanların en yakışıklısı , eski kitapçım Nejat İşler'i. İlk öykücüm Fürüzan'ı ve de Lale Mansur'u hatta hüzün kraliçesi Zuhal Olcay'ı.Adamlarım, kadınlarım benim yav. Eklemeler devam edecek)))