Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Aralık 2013 Perşembe

dün, bugün ve de YEMEK FIRTINASI

Dün sabahtan başlayalım. Sabah uyanır uyanmaz, balkondaki portakal reçelimim üçüncü raundunu bekleyen tencereyi  kaptığım gibi , şekerini,limon suyunu  ilave edip ocağa oturttum. O arada hemen yeşil çayımı hazırladım. Elimde kupa ile odalarda geze geze evi toparladım. O arada reçelimi sürekli konrol ettim. Reçel piştiiii, hemen küçük bir kavanoza koydum, giyindim ve dışarı çıktım. Saat tam 9.30 du...Simitlerimi aldım ve Ece'me kahvaltıya gittim. Ay ne güzel bir kahvaltı ettik,keşke keşkee komşu olsaydık dedik. Kahvelerimizi içtik, sonracığıma Ece'nin hobi odasını karıştırdık.  Birlikte mutfağa girdik, kendimize yemek yaptık. Gül kokulu su muhallebisiyle ağzımızın tadını pekiştirdik.Bu arada çan çan ''facebook'' da ki arkadaşlara laf yetiştirdik:) Öğle yemeğimizi de yedik bi güzel saat üç buçuğu biraz geçerken de birlikte çıktık evden. Ben eve dönüş yolunda ponponlu şallı bi kadınla itişip kakıştım biraz. Durakta sadece ikimiz varken ,arabaya önce binmek için nasıl bir hamle yaptı, kibarlığımdan,asilliğimden ses çıkartmadım:))


R

Reçelin aşamaları için size bir kolaj hazırladım... Hizmette sınır yok yani:))
Tarifi  ''Beste'nin Naneleri'' ait...

Ben iki kg portakaldan yaptım. İlk gün portakalları fırçalayarak yıkadım ve ince ince dilimleyerek, üstüne çıkacak kadar suyla doldurdup cam bir kapta ve buzdolabında  bir gün beklettim. Ertesi gün suyuyla birlikte tencereye koyup kaynadıktan sonra 30 dk  süre ile  kaynattım. Soğuduktan sonra yine  buzdolabuna kaldırdım. Ertesi günü, tam kendi ölçüsünde yani suyuyla ve portakalıyla ne kadarsa o ölçüde şeker ve bir limon suyu ilave edip yine 30 dk daha pişirdim. Kıvamını ara ara konrol edin. Portakalın suyu ile orantılı olarak süre uzayabilir.Ecemden tam not aldı... Biz de çok beğendik.
Akşam  nihayet ağacımızı süsledik. Hep birliktei hepimiz bi yerine bişi taktı  ve ağacımız süslü,püslü çıktı ortaya... En sevdiğim, sabah herkes uyurken henüz alacakaranlıkken, salona geçip ağacın ışıklarını yakıp, karşısına yatıp kitabımı okumak. İnanılmaz keyif alırım.




Sabah tepemde biri oturuyormuş gibi kalktım. Hala da kalkmış değil ama ağırlığını tam vermiyor...


Şimdiii size blogcu olsun olmasın herkesin hele de yemek pişirmeyi  seven herkesin katılabileceği bir etkinlikten söz edeceğim.'' Missgibi '' nin düzenlediği bir ''YEMEK FIRTINASI'' etkinliği... Hem biraz hareketleniriz,  yeni yemekler öğreniriz hem de biraz renkleniriz. Benim blog kişisel günlük tarzında olduğu için paylaşımlarım  yazılarımın içinde olacak haliyle...Şimdi ben burada uzun uzadıya anlatmayayım, eksik bilgilendirme yapmayayım... Siz şuraya bi TIK edin,gidip herşeyi öğrenin...

Bitti