Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Şubat 2013 Salı

Tatilden sonra

Tatilin bitmesiyle, eller havaya, yan gel Osman bi dönüm bostan, gece yarılarına kadar oturmalar, 24 saat çalışan bir mutfak halleri de sona erdi... Dün itibariyle kızların okullarının açılmasıyla bizim evin de temizlik harekatı başladı... Öyle üstten üstten yapılan temizlikler yerine dip köşe, yatak altı yatak üstü, çekmece içi, dolap üstü kıvamında bir temizlik yapıldı. Her iş bittiğinde çayımla bir şey atıştırken birden kendimde Bahçıvan Mehmet Ağa'yı gördüm...Beş yumurtadan mütevellit sahanda yumurtayı , bir büyük ekmeği, bir kase kuşburnu marmalatı ve diğer kahvaltılıkları götürürken; ben çok yemek yemem yenge demişti de gözlerim börtlemişti...O an beni görse aynen O da öyle olurdu... Hey yavrum ,Haymana Ovasından mı? geldin dedim kendime...Demek ki neymiş işleyen demir ışıldarmış pardon çalışan  böyle acıkırmış.İki gün  kelebek gibi uçup arı gibi soktum ve gıp gıcır oldu ev....

Peki temizlik yapılırken hiç  kitap okunmadı, hiç  film izlenmedi mi? haşa olur mu? öle şey.Her bişi de yapıldı...hatta ''O SES'' izlerken isyaaaaan diye bağırıldı.





'' Cam Kırıkları Parkı'' yazarının ilk kitabı... Hayattaki tek dileği, annesinin kitabını yazmak ve üvey babasını öldürmek olan ,17 yaşında Rus asıllı ama Almanya'da yaşayan bir  genç kızın hikayesi... Yazarların ilk kitaplarını çok severim. Bu kitabı da beğendim.

Üstteki resim, dünkü temizlik faslı bitince yaptığım dolma şenliğinden, ben dolmayı böyle yapmayı severim, karışık yani... Hem ertesi gün ev halkına yeni yemekmiş gibi yutturma şansınız da var.İlk gün biber , patlıcan, kara lahana dolması,ikinci gün, domates,kabak ,kırmızı biber gibi mesela:))azcık kafayı çalıştırmazssak  mutfakdan çıkamayız ayol...
Bugün temizlik tam bitince de şehriye çorbası yaptım. Bir kase kahvaltılık sos vardı,domatesli,kırmızı biberli havuçlu,onu  salça niyetine kullandım , vallah süper oldu.

Bugün çok tavsiye edilen,başyapıt diye nitelendirilen bir filimi izlemeye çalıştım ama konsantre olamadım.

Yarın vira Bismillah deyip okey grubumla buluşacağım, ay başladı kendim kendim gezmelerim:))


Hadi gideyim ben,kitap seçeyim kendime...