Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

28 Şubat 2011 Pazartesi

Pazartesi yazısı


Yarın baharın ilk günü... cemrelerin ikisi de düştü... bundan sonrası bahar arkadaşlar ama İstanbul nasıl soğuk.... üç günde karlı olacakmış hadi bakalım... kış gider ayak mikropları temizleyip öyle gitsin.
Dün gece sabaha kadar Oscar töreni izledim. Tahmin ettiğim filmlerin ve artizlerin ödül alması bu işten anladığımı bir kez daha gösterdi . Kime mi? bana tabiki...Kişi önce kendini bilendir:))
Colin Firth adamım geyikli kazağınla seni gördüğüm günden beri izindeyim... Britney Jone'sin Günlüğünde... Hep de senin tarafını tutmuştum filmdeki adın bile aklımda- Mark-
Kadın artistlerin giydikleri elbiseler bayıldım. Nathali Portmand'ın elbisesine bayıldım. Bir hamile elbisesi bu kadar mı güzel olur.

Tbi Oscar mosskar derken sabahı ettik. Sabah saat 10 gibi yaklandım. İlmiye'mi aradım. Bu gün için dışarda program yapmıştık. Program iptal , bize gel dedim. Elmalı keki ile geldi.Ben de dondurucuda Süper Fresh'in sini böreği vardı onu fırına attım. İlmiyem gelene kadar patates haşlamıştım, brokoli haşlamıştım. İlmiyem onları bi güzel salata yaptı. Brokolileri yoğurtladı... İlmiyem gelene kada ben bi koşu pazara gitmiştim. Elimde kesilmiş limon ve hijyenik torbamla... Enginarları hemen oracıkta soydurup, limonlatıp ve gelip hemen pişiriyorum. Üstüne sadece sızma yağ gezdirip yiyorum. Bu sene ki modelim böyle. sade suya tirit:)Alercilerime iyi geldiğini test ettim onayladım. Oturduk çayımızı içtik, İlmiyemle salata neyin işini bitirince. Berfu ve Zuz'da geldiler. Masayı görünce balıklama daldılar. Kurabiyeleri Berfu^'ya teslim ettim. Bayıldılar, tek tek dizip baktılar.

Bu akşam kızların ikisi de firari... pazartesi akşamları dizim yok...kitap okuma gecem... Yazımı yazayım okumaya çekileceğim ....

Hoca güle güle gitsin... aldığımız terbiye gereği ölenlerin arkasından konuşmayız...