Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Nisan 2012 Pazar

Pazar söyleşisi


Yağmur yağdı da yağdı bugün. Kızlar, kuzen buluşması yaptılar. Ben evde kitap, film günü yaptım kendime.
Önce kahveme bir şiir kitabı eşlik etti. Kahve bittiğinde kitap da bitmişti. Mırname-Yetişkinler İçin Kedi Şiirleri. Şiirlerin güzelliği mi? resimlerin güzelliği mi? yoksa kitabın eve geliş hikayesi mi? çarptı beni anlamadım. Gamse'nin okulunda kitap standı kurulmuş. Gamse bu kitabı beğendiğini söylemiş. Öğrencilerinden biri bunu duymuş. Harçlığı ile kitabı satun almış. Eve götürmüş, hediye paketi yapmış, içini yazmış ertesi gün getirip örtmenine hediye etmiş. Örtmen çok duygulanmış, ağlamış.Şiirlerde , resimlerde öyle güzelki.












Sonra, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in başrolünü oynadığı Labirenti izledim. İkisini birbirine çok yakıştırmıştım Gönül Yarasında. Bu filmde de çok iyi bir ikili olmuşlar.









Sonra akşam yemeği için yeşil mercimek pişirdim. Bu havaya ancak bir kara şimşek yakışır dedim. Hazır olan yemeklerin yanına da yakışır dedim:)

Sonra sonra Suskunlara devam ettim. Eflatun renkli, musuki dolu bir kitap...Bağdasar,Kirkor,Davut, Kalın Musa, İbrahim Dede Efendi, Rafael bu kitapta ki yol arkadaşlarım.Sonsuzluğun derin nefesindeyiz...

Şimdi buradan defalarca yazmıştım, bana bir kitap söyle, öner deseler ilk söyleyeceğim Sevgili Arsız Ölümdür. Latife Tekin'in bu romanı benim için çok özeldir. Kendimi Dirmit gibi hissettiğim günlerden kalan bir şey bu bende... Benim gibi hisseden biri, bir şair Fırat Demir şiirini yazmış. Yeni Cüret Çağı adlı kitabına koymuş.Şiir ben de var ama buraya koysam sanki haksızlık olurdu gibi geldi. Bence kitabı alın. Okuyun.. İki kitap yanyana duracaklar , benim o günlerime selam gibi...

Umarım güzel geçmiştir haftasonunuz ben benimkinden gayet memnundum:)