Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

24 Kasım 2016 Perşembe

İki foto iki hikaye



İkisi de  ta çocukluklarında kafalarına koymuşlardı öğretmen olmayı.
Nazlı mezun olup öğretmenlik yapmaya başladğında;sınıfın duvarında bir delik olsa da seni izlesem dedim.Allah dileğimi o an duydu ve KanalTürk yaptığı Muppet Şhow benzeri bir çocuk programının çekimini Nazlı'nın sınıfında yaptı.Değil ben sülalece izleme fırsatı bulduk,bir sene boyunca her sabah😊 Her dil,her din ve her ırktan insanla çalıştı.
Gamze,tenefüslerde öğrencileriyle kaydıraktan kayan,hastanede yatanın başında bekleyen minnak bir öğretmen oldu.Okul dağılınca müdür yardımcısı kıs,velin geldi mi seni almaya diye takılırmış.
Dileğim,  hep şimdiki kadar sevsinler mesleklerini.Adalet duygularını hiç yitirmesinler,Atatürk'ün açtığı yolda ilerlerken O'nun ilke ve devrimlerini yaymaya devam etsinler,bu yoldan milimetrenin binde biri kadar bile sapmasınlar.


Bu sabah Paris'te yaşayan arkadaşımızdan geldi bu fotoğraf.İşin komik yanı gönderende fotoğraf var ama kendisi fotoğrafta yok.Fotoğrafda olanların da, hiç birinde fotoğraf  yok.Sabah sabah ne eğlendik,İsmet Paşa İlkokokulu Kızları whatsapp grubunda.
Sanırım yine bir Anneler Günü piyesi.Piyesin adı kon kon kelebek.Yerde oturanlar çiçek,kanatlı olanlar da kelebek tabiki.Üçüncü kişi ise şarkıyı söyleyen çocuk.
Kon kon kelebek o kanatlar,ilkbaharın gülü yapraklar,bak ne güzel olmuşlar,bir çiçek üstüne konmuşlar diyerek şarkı söylüyor ve   kelebekler de hoop çiçeklerin yanına çömeliyor.O hırkalı  kelebek kız benim.Kulağım yine saçımın arasından fırtlamış😂Şerife şarkı söylüyor,Jale de çiçek olmuş😊Diğer grupta ise piyeslere katılmaktan nefret eden,müdürümüzün oğlu Tevfik,Neşe ve çiçek olan İnci var.
Üstümde ki hırka Şerife'nin.Öğretmen üşürüm diye giydirmiş ama elbisemin süsü kapatıldı diye süslü Annem tarafından sonradan eleştirilmiş esmer yüzü kıpkırmızı olmuştu😂Süs bir kız için üşümekten daha önemlidir👸Günümüzü güzelleştiren, bize çocukluk anılarımızı yeniden hediye eden Saffet'e bin teşekkür.
 Öle işte bu sefer böle  :)