Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Aralık 2011 Cuma

yağmurlu bir gündü


Dışarda rüzgarla karışık deli gibi bir yağmur var...Camları dövüyor sanki...Hiç bir şey yapmadım bu gün...Salonun perdelerini bile öğleden sonra açtım... Seneler önce izlediğim bir filmi izledim... New York da Noel görüntüleri ve Noel alışveriş sahneleriyle başlayan çok güzel bir film. Evet yıllar geçse de unutamayacağınız bir film değil belki ama çok sevimli. Çok seneler önce izlemiştim. Yine aynı zevkle izledim. Hem de izleyeceğim bir sürü film varken tutup bunu izledim. Filmi izledikten sonra tesadüflere daha çok inanmaya ve her şeyi işaret olarak algılamaya başlayabilirsiniz, öyle bir risk taşıyor...İzlerken tadını çıkara çıkara 10 tane bademimi ve 5 tane gün kurusu kayısımı yedim.

Yazımı yazarken ; bir taraftan da haberleri dinliyorum. Bu akşamdan itibaren kar Trakya'dan giriş yapıyormuş ve hava sıcaklığı 10 derece birden düşecekmiş. Yani ilk karı sevgili Nazpek görecek:)

Kitap okumada biraz yavaşladım bu günler de gece içtiğim süttenmidir nedir, iki , üç sayfada uykum geliyor. halbuki o kadar severek okuyorum ki İkizler'i...

Artık çorba ilave edildi diyet listeme o yüzden sımsıcak bir mercimek çorbası içeceğim... yanında bir dilim çavdar ekmeği ile...limon, karabiber ve kırmızı pul biber hatta sumak ilavesiyle... sebze olarak da kabağı, az yağda, domatesli pişirdim, üzerine yoğurt koyacağım... Çorba yediğim için iki dilim ekmeğim bire indi... Çorba bir dilim ekmekle eşitlendiği için...Acaip matematik kafası gerekiyor bu diyet işinde hahahah....Ha bi de domatesli roka salatam var...Daha ne olsun ayol... Öğle yemeğinde bir dilim bifteği çavdar ekmeği ile tost yapıp bistekli wrap yaptım... Hümeyra Cafe usulü...siz buna kendi aranızda biftekli dürüm diyebilirsiniz... yanında da kazan kada kıvırcık salata yedim. Yağsız, mısırsız sadece limonlu... Bunları yazma neenim hem kendim unutmayayım, hemi de diyet yemeği yapmak isteyen olursa model olsun:)) Yeşil çayımı içtim iki fincan yalnız su işinde biraz takılıyorum. Dün akşam Caddebostan'dan Çiftehavuzlar'a kadar yürüyüp ,yürüyüş işimi halletmiştim.

Bu akşam ki dizim, Bir Çocuk Sevdim... Çetin Tekindor ustayı izlememek olmaz...

oki doki

Dün akşam Zuz'u yeni hayatına uğurladık...Son ana kadar çok iyiydim ama , otobüsten el sallarken kendimi tutamadım, uğurlamaya gelen arkadaşlarıyla bile vedalaşmadan ayrıldım oradan, arkadaşları arabaya binerken arkamdan koştular...

Dün Zuz'un evinin merdivenlerinden son kez inerken , hani insanın başı , kolu, bacağı ağrır ya aynen o şekilde kalbim ağrıdı.

"Bir kız kardeş, asla büyümeyecek bir parça çocukluktur."





Hepinize , tüm güzel dilekleriniz için hem Zuz hem de kendi adıma teşekkür ederim...