Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

26 Ağustos 2011 Cuma

Patti Smith - Horses & Hey Joe ve Bu gün

Tüm günü avare avare geçirdim. Kitabımı bitirdim.. Televizyon izledim... Film izledim.İzlediğim filmi yazmıştım zaten.

Dün gece saat bir gibi kitap okuyordum, birden bir bağırtı duydum ,pencereden baktım.Bir adam hem koşuyor hem avazı çıktığı kadar - savaş çıktııı diye bağırıyor ama nasıl bir bağırtı. Ben de tv de haberlere baktım. Allahım bu oruç beni saftirik yaptı... Baktığımı da sizden başkasına demedim ha:)





Yeni kitaba başlıyorum bu akşam... Daha önce de sözünü ettiğim Çoluk Çocuk-Patti Smith...Kitabın kapağı insanı hemen çarpıyor insanı. Bu kitap bana çocukluk , okul, basketbol ve bando takımı arkadaşım Nurgül^ün kızı Sinem'den armağan. Hiç tanışmadık...Annesiyle göndermişti, Ordu seyahatimde...Facebookda resmini gördüğümde karşımda gençliğimin Nurgül'ü vardı sanki... Biz birazda bu kitapla başlıyoruz Sinem'le olan hikayemizi yazmaya... Ya da Nurgülle olan hikayemizin devam ettirmeye...Kitaba bir başlayayım... Müzikleri , şiirleri ve Patti ile geleceğim...Ben başlamadan önce bir alt yapı çlışması yapıp, Patti Smith'in şarkılarını dinledim. Okurken de bana eşlik etmeleri için kaydettim... Kitap okumak artık biliyorsunuz ki benim için bir ritüel... Mesela bir önceki kitabım olan ; Ferhan Şensoy'a ait Karagöz ile Boşverinbeni'yi okurken kitabın konusu Beyoğlu ve civarında geçtiği için ayraç olarak , Beyoğlu , İstiklal caddesi kartpostalları kullandım. Ha hemen de hazırmıydı derseniz.... e o da benim uzmanlık alanım der çıkarım işin içinden... Bi de sağolasın Ecem derim:)


Bayram için ufak bir plan yapmaya çalışıyoruz ama havanın durumuna göre uygulamaya koyacağız...Her halukarda ilk gün İstanbu'ldayız...

gece gece ancak bu kadar