Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

18 Eylül 2013 Çarşamba

Erken bayram

Sabahtan yataktan sürüne sürüne kalktım. Dizim bir garipti...İlginç olan her zaman yakındığım hasta olan diz de değil...Resmen sürüye sürüye  koridorda salona doğru yürürken; benden daha önce uyanmış,salonda olan kocam bile bu sürüme sesine ayağa fırladı,noluyo diye...Dün  gece yatarken,biraz belim ağrıyordu,sabah öyle uyandım. Neyse bir bardak çay,bir tost yeyip bir kas gevşetci aldım ve şu an çok daha iyi...

Dün ani gelişen,endişe verici bir olay yaşadık,sanırım kendimi çok sıktım ondan bi sinir sıkışması oldu...Neyseki sonu güzel geldi... Görümcemin kızı, Nur Banu acilen bir ameliyata girmek zorunda kaldı. Çok kapsamlı ve uzun süren bir ameliyattı. Biz sabahın köründe sülale boyu hastane kafeteryasına kamp kurduk,birbirimizin endişelerini dağıttık, aklımıza olumsuz hiç birşey getirmemeye çalıştık. Büyüklerde evden dualarla destek oldu. Saatler sonra ,ameliyathane kapısında  nöbette olan Nurdan koşarak ve ağlayarak aynı zamanda da müjde müjde diye bağırark geldi... Ameliyattan çıkan dr , herşeyin çok yolunda olduğunu, çok başarılı olduğunu ve korkulacak hiç birşey olmadığını söylemiş. Birden  bayram yerine döndü ortalık. Ağlaya ağlaya  kucaklaştık hepimiz birbirimizle...Biz bayramı erken yaptık anlayacağınız.Allah hiç kimseyi korktuğu yerlere uğratmasın ve sevdiklerinin acısı ile imtihan etmesin.