Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Temmuz 2016 Pazar

Adiyos hadi gidiyos

Bayramı uğurladık. Adından da bayramda bize kalan İstanbul'un tadını çıkarttık. Çok keyifliydi İstanbul.Boş yollar, rüzgarlı efil efil bir hava ve herkesler gitti ışıklar azaldı ndan mıdır, nedir yıldızlı bir gökyüzü.

Bayram kahvaltısını dışarda yaptık. Dışarda dediysem de mahalleden çok uzağa da gitmeden yılların pastanesi ama artık bir bistro havasında olan "Bağ Pastanesi"nde yaptık.Bakın gözlerim nasıl ışıl ışıl, çünkü ; kahvaltıyı ben hazırlamadım da ondan. :)

Üçüncü gün ise artık bir bayram klasiğimiz olan Fatih Kadınlar Pazarına büryan ve mumba dolmadı yemeğe gittik.Her zaman gittiğimiz "Siirt Şeref Büryan Salonu" bayram tatiline girmiş, Naziş; biz arkadaşlarla "Sur Ocakbaşı" na geliyoruz deyip hemen kaşısındaki  bu yere yönlendirdi bizi. Burası da Diyabakır usulü yapıyormuş. Bundan sonraki adresim burasıdır a dostlar. Mehmet Yaşin Ustamız da burayı önermiş zaten. Yine Naziş'in önerisyle yediğimiz sur tatlısı da damak çatlatan cinstendi. Aman ha Sur Ocakbaşına gelin, Sur tatlısı yemeden de çıkmayın.
İşletmenin sahibi İsmail Çubuk'un babaannesinin yaptığı tatlıymış.
Ünlü gurme Anthony Bourdain'in gözdesi olan bu tatlı ABD Channel kanalı için belgesel filme çekilmiş.
Kengel sakızı ve irmiğin fırınlanıp içine Maraş dondurması konulmasından oluşuyor.Dış kusmı hemen hemen şekersiz olduğu için çok da hafif bir tatlı.

Yemekten sonra, hemen Sur Ocakbaşının yan sokağından yukarıya yüz metre falan yürüdük ve "Fatih At Pazarı" na geldik. Şimdi burası iki yanı ful ağaçlarıyla dolu, ve sıra sıra kafelerin olduğu bir yer.
Biz " Eski Kafa Kafe" de oturduk. Kafe dedimse gulaş çorbasından kaz etine ve her çeşit şebete kadar çok değişik tatlılarına kadar her türlü yiyecek içecek sevisi var. Değirmen taşına benzettiğim taş masalrda çay, kahve içmek de çok keyifli, Sokağın ortasında çok güzel bir siyah at heykeli var.


Şimdiii, artk tatil sırası bize geldi. Bayramın vırç vırç kalabalığı artık çekildi. Bu sefer kızkıza bir küçük kaçamak olacak, Gamsegamse ve arkadaşı Merve  ile gideceğiz inşallah maşallah...
Kitaplarımı desteledim, müziklerimi seçtim.Haydi tutmayın beni ben kaçtım. :)