Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Ekim 2010 Salı

Evimizde kış hazırlıkları



Galiba ben bu hafta hep evde oturdum dedim... tam da balkonu yıkıyordum... Zaten bu gün pazartesi dedi Kocam... bu dündü ama bu gün yine evdeyim... ama pardon dün doktora gitmek, sonra gözlükçüye gitmek gezme sayılırmış...

Dün gece yatakda dittiri çalınca bu Anneannemin deyimiyle soğuktan titremek:) işte o dittiriyi çalınca bu sabah kışlık yorganları çıkarmakla işe başladım... Sonra hadi yorganlardı çarşaftı yastıktı iş büyüdü. İş büyük temizliğe dayandı. Ben yatakları yenileme işini yaptıktan sonra ucundan yatak örtüsü kaldırıp kızların sevdiği parfümüde fıslarım içeriye ki, akşam yatakları açınca oooh sesi kulağıma gelsin... Ev kadını zevki... Ev kadınının evi tarçın vanilya, yatakları parfüm kokmalı , banyo tuvalet ilelebet temiz olmalı dimi... her şey raconuna göre... Sonra da likörünü çikolatanı alıp karşısına geçecen:))) bak Anneannem bunu hiç tasvip etmezdi))) Ataş gibi olacan ataş derdi, kalkar kalkmaz yatakları uvatla... lavaboları yıka... bir bastığın yere bir daha basma ... pek öyle olamadık ama aç komadık açık komadık ev halkımızı.Ama bir gün yanına geldiğimde senden çok film izlediğim, senden çok gezdiğim , senin gibi tasarruflu olmayıp hayatın zevklerini daha fazla tattığım için gurur duyacaksın benimle gurur:)


Ha kış hazırlıklarına ek olarak dün akşamda menemenlikler hazırlayıp dondurucuya attım... Pazar sabahları canımız menemen çekince hemen dondurucudan çıkıp bir kaç yumurta ile halvet olup masamıza gelecekler.Yukarıdaki tabloyu hatırlamayan var mı? Evinizde kış hazırlıkları nelerdir sorusu yazılı sorusu olarak -ilkokulda tabi- çıkmayan var mı?. Sobalar kurulur, kışlık turşular kurulur, reçeller yaplılır. E ben reçelimide yaptım. Yorganlarımıda çıkardım, menemenlik de hazırladım... ben hazırım kış gelebilir:)

Bu gün evdeyim anladığınız gibi, şu temizlik olayı bitsin... kendime ayıracağım sonraki saatleri... yarın Cancan gelecek... kızlarda tatilmiş İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu günü dolayısıyla...Yani yarın içinde hazırlık yapmak gerekiyor.