Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Kasım 2009 Perşembe

çamdan kavaktan sabahtan

Bu günkü çayım, yeni keşfim olan, üzüm çekirdekli , mürdüm eriği çayı ya da, mürdüm erikli üzüm çekirdeği çayı. Fonda çalan şarkı, Peren'den geldi. Brian Eno 'dan by this river. Brian Eno'yu filmmania lar oğul odasından hatırlarlar.

Dün akşam Cancan gittikten sonra Gamsegamse ile dışarıya çıktık.Yağmur yağıyordu, şemsiyelerimizi açtık, yürürken Gamse -bak bu köpek sabah da yanıma yaklaştı dedi. Bir kadın, korkma demiş, bu önceden ev köpeğiydi. İçim cızzz etti. Yani hayvanları süs olarak görenlere uyuz oluyorum. Sıkıldığında çocuğunu atıyormusun dışarıya mesela. Koşa koşa markete girdik. Sosis, kağıt tabak falan aldık. Çıktık köpeği aradık. Yok nereye gitti derken , bir baktım bir apt kapısında oturmuş bana bakıyor. hemen anladı geldi. Tabakla koyduk önüne , ben zırladımm.

Sabah babam geldi. Sevdiğimiz , özlediğimiz ne varsa birlikte. Gamse ve Naziş'in pideleri, Zuz'un cevizli baharları. Benim üçgen kesilmiş , mantılık makarnalarım.Akşama doğru okuldan çıkan , pideleri fırına koy diye arar.

Bu gün çok işim var, koridor , açılacak kolilerle dolu. Ama yarın ve cumartesi için çok güzel planlarım var.


Artık gerçek çay içme vakti. Şöyle güzel demlenmiş bir çaya ne dersiniz. Ben , bitki çaylarını severim, ev aktar gibidir. Ammaaa benim geleneksel çayımın yerini hiç bir şey tutmaz. Yeni tatlara açığımdır ama her şeye değil. Mesela Naziş, vasabili kuruyemişi çok sever, ben dörtnala kaçarım. Sakızlı türk kahvesi güzel ama kahveyi kahve olarak içeceksem tercih etmem. Ev de çikolatalı türk kahvesi var, henüz açmadım ama çikolata ve kahve birbirine yakışır , güzel olabileceğini düşünüyorum. Yeni tatlar dedim de, geçen yıl yazmıştım hatırlayanlar vardır. Bir arkadaşımda , mor lahana, kuru üzüm, cevizden oluşan bir salata yemiştim, isim bulamadım salata dedim işte. Çok beğendim, akşam gelince yapıp, masaya koydum, onu gerçekten, limonlu , yağlı , tuzlu bir salata sanan kocam, ağzına koyup da, ağzım da ne var , ağzımda ne var demesini, yüzünün şeklini unutamıyorum hala.

E hadi çay demiştik.

düzenleme-1- Bu umca bitkisel damla arayanlar günde iki üç kez neden benim sayfama düşüyor , anlamadım. Böyle bir etiketim olmadığı gibi, zambak reçelinden söz ettiğim yazıda , damla ve bitkisel sözcüğü bile geçmiyor. Ben memnunum, bi şikayetim yok da merak sadece merak.. Du bi ben de yazayım umca bitkisel damla , hatta etiket vereyim, hatta hakkında bilgi yazayım . Üç dk sonra...

3 dk ya bile gerek kalmadan:))

Afrika Sardunyasından elde edilen , bir bitkisel damla.
ENDİKASYONLARI:
Akut ve kronik enfeksiyonlar, özellikle de solunum yolları enfeksiyonları ve kulak-burun-boğaz enfeksiyonları (örneğin bronşit, sinüzit, anjin, rinofarenjit gibi) kullanılıyor.

olayı da çözdüm bizim fırça yani yıldızlı olanı, namı diğer ebrucuk, yorum kısmında bana tavsiye etmiş:))))


Aha da resmini de koydum. Bi de etiketliim ben onu .