Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Aralık 2013 Cuma

#yemekfirtinası 6... Bizim ev falan filan

''YEMEK FIRTINASI''nın bugünkü teması  evin en sevilen keki...Bizim evde kek namına hepsi sevilir. Zaten prensip olarak sevilmeyen h,ç bir şeyi pişirmem.
Kek içinse; en kolay tarifim...Beş bardak fincan un, beş fincan şeker, beş yumurta...Kalıbınıza göre bu sayıyı üçe de indirebilirsiniz daha da çıkarabilirsiniz...Kabartma tozu ve vanilyayı unla birlikte koyun... Hatta ben kabartma tozunu hafif sulandırp üstüne biraz limon sıkıp öyle ilave ederim.. Buna unladığınız bir avuç kuru üzüm, ya da damla çikolata da atabilirsiniz...Kalıbın dibine yağlı kağıt serin , birazcıkta yağlayın...Çünkü kek yağsızdır.

 Bu baz bir tariftir. Her türlü kullanabilirsiniz ister çayın yanında böyle yiyin ya da yaş pasta yapmak isterseniz keki ikiye bölüp, sütle ıslatıp, arasına dolgu kreması meyvalar koyup, bazen muz , çilek koyarım. İkinci parçayı üstüne kapatıp, üstünü tekrar krema ile kapladınız mı alın size yaş pasta:))




Havalar soğudu ya ben de bu kış biraz nazeninim ya:) evdeyim bir kaç gündür. Dün izlediğim filmi sevmedim tamam ödüllüymüş falan filan da sevmedim. İtalyan köylüsü sarmadı beni demekki...Buna benzer biz de'' Dondurmam Gaymak '' yapılmıştı. Yöre halkı oynamıştı bir çok rolde,ama o benim köylümdü arkadaş:))

Evdeki manzaram da şu, tabi bu keyfe geçilmeden önce ev toplandı,akşam yemeği planlandı...Ekmek elden su gölden yaşamıyoruz icabında:) Yazdan hazırladığım karnıtarıklık patlıcan ile pişen fırında karnıyarık var bu akşam...



 Kitabım Atatürk^'ün son yılını anlatan: 1938  Son Yıl/Orhan Çekiç