Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Ocak 2016 Cuma

2016'nın ilk saatleri

  Ben 2016'nın ilk dört saatinde uyanıktım  :) Yeni yılı her zamanki gibi evde karşıladık. 




Ben gündüzden yemeklerimi yaptım. Bisküviden yeni yıl evimi bile yapmıştım, hem de yapıştırma suradında o sıcak şeker parmaklarıma yapışa yapışa, parmak uçlarım yana yana yani.Bacadan içeri girmeye çalışan Noel Baba'ya kadar her türlü dekorasyon bizzat kendime aittir söyleyeyim...Bu akşam çayın yanına parçalanacak bi güzel...

Öğleden sonra yeni yılımı kutlamak için sürpriz bir şekilde gelen Meral ve Mehmet ile çayımı içtim. Hatta bu ikili, apartmandan biri çıkarken fırt girin içeri, iç kapıyı çalın saklanın. Ben de apartman görevlisi sanıp açmamla flaş  yüzümde patladı...Ben de gözüne fener tutulmuş tavşan gibi böyle şaşa kaldım. :)

 Akşama  doğruda ağacımın ışıklarını, mumlarımı yaktım, giyimdim kuşandım, kırmızı rujumu sürüp parfümümü de iki fısladıktan sonra ev halkının eve gelmesini bekledim. Yeşil elbisem ve kırmızı bandanamla Gamsegamse beni kokinaya benzetti  :) 
Yedik içtik, kanepelerimize yayıldık ve gece bir buçuğa doğru bizimkiler yatağın yolunu tuttu. Öncesinde ben de onlara uydum ama bi 15-20 dk yatakta tepindikten sonra yastığımı ve yeni yılın ilk kitabını kapıp salona geri döndüm.

Ağacımın ışıklarını yeniden yaktım. Yandaki parkta gençler bağıra bağıra karlar düşer şarkısını söylüyorlardı. Demek ki gece daha genç dedim.

Saat dörde doğru yattım ama yine de en erken ben kalktım. Çayımı yapıp, açık pencere önünde içtim,hem de...


Dün ve önceki gün ev halkını yeterince ağırladığım için  bugün için istifa ettiğimi söylemiştim.  O yüzden herkes kendisine kaşarlı sucuklu tost yaptı. Ama çayı demlemiştim hatta sucukları da doğramıştım. :)

Bugün  Viyana Falarmoni Orkesrasının canlı konserini dinledim, izledim. Mest oldum.


Onun dışında ilk gün için fena değildi  2016... En azından sakin...