Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Mart 2012 Çarşamba

Üsküdar'da sabah


Bu gün bir animasyon filmi var size...ABD'de gişe rekorları kırmış. Dünyanın en kötü adamına bile sevgi eksikliği çekebileceği, sevmeyi öğrenebileceği gibi bir mesaj aldım.İlle de bir mesaj almak da gerekmiyor, bu tür kaygu taşıyan kitapları da filmleri de pek sevmem zaten. Filmi sevdim. Ekran karşısında eğlenceli , renkli bir zaman geçirdim. Çocuk tombalak izleyebileceğiniz gibi , bir yetişkin olarak da izleyebilirsiniz.Size bir fragman koyardım ama buraları video ile çok yükledim bu ara. Kötü karakterin baş karakter olması, küçük kızların kostüm tasarımları, renkleri, yüz ifadeleri filmin ilgi çeken yerleri.Baş karakter Gru'nun Türkçe seslendirmesini Ata Demirer yapmış. New York'dan Özgürlük Heykelini, Paris'ten Eyfel kulesini çalan Gru, piramitleri başkası çalınca; annesi tarafından bile aşağılanır, şöhreti sarsılır . O'da Ay'ı çalmaya karar verir:))Ama bu arada yetimhanede ki üç küçük kız onu baba olarak seçmişlerdir kendilerine... Bence çok başarılıydı.Eğlenceli, samimi , sevimli çok renkli bu filmi izleyin derim ben... İzlerseniz süper olur kategorisine koydum.

Aşağıdaki resimler, sabah yürüyüşümden size selam söyleyenler. Karabataklar, martılar, kediler, Kız Kulesi, karşı kıyılar, denizde ışıldayan güneş ışıkları ...Biraz dikkatli bir göz, elini kaldıran Galata Kulesini bile görebilir:)
Yürüyüş sonrası, çorbacımıza gittik, ben bir kaç gündür çorba içmemiştim. Halbuki diyetimde bir dilim ekmek karşılığı çorba var. Çorbamızı içtik. Burası, içeri girdiğimizde çalışanların artık bizi tanıdığı, gelip hatırımızı sorduğu, ne yiyeceğimizi bildiği bir yer.Çorbalarımızı da içtik, Koca klübüne gitti ben eve döndüm. Gelir gelmez çayımı da koydum işlem tamam oldu.

Bu akşamın dizisi Muhteşem Yüzyıl. Koca akşam maça gideceğini söyleyince ama Kanuni var bu gece dedim. Yemişim Kanuni'yi dedi. Beşiktaş maçı varmış:))Naziş'de dışarda biz sanırım Gamse ile izleyeceğiz.