Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Aralık 2013 Cuma

Görümceler, güllü çaylar, filmler,kitaplar falan filan işte

Sinemada çok güzel bir film izledik. Yazık ki bu güzelim film ''Düğün Dernek'' yüzünden arada kaynayıp gidiyor. Ama ne yapsın millet,gülmek,eğlenmek istiyor.
Sözünü eetiğim filmin adı: Sürgün...Biz Natilius Cinemax sinemalarında izlememize rağmen beğendik...Çünkü Spectrum sinemalarının rahatlığına,konforuna öyle bir alışmışız ki, başka mahallenin çöplüğünde eşinir gibi hissettik kendimizi...Koltuk düzeni, ses sistemi hepsi hepsi  beni rahatsız etti. Hele antraklarda bile reklam göstermiyolar mı dangır dangır. Ülen belki antrakta yanımdakiyle film hakkında konuşucam, belki bi telefon konuşması yapıcam. Yani çığlık falan atasım geldi.



Filme dönersek,bir dönem filmi... 1963 yılında yaşanan Kıbrıs olaylarından sonra Türkiye'de yaşayan Rumlar üzerindeki baskılar ve  bu arada yaşanan bir Türk delikanlı ile bir Rum kızının aşkı...Hep ahaklı olan bir baba gibi ayrıntılar var. Filmin bir bölümü Atina'da geçiyor. Filmin kastını da akışını da, çekimlerini de, müziklerini de  beğendim. Yalnız sonu pek bir Yeşilçam havasındaydı...Gidin valla, sinemaya gidin ki Türk sineması yaşasın...


O'nun dışında ne yaptım, ha  okuduğum kitap bitti.-Kapalı Çarşı Cinayeti- ama onun hakkında ''Bibliyomanyak'' larda yazıcam. Aynı benim gibi yiyip içen, benim gibi tombalak bi kahramanı var:)Kadınbudu köfteyi de seviyo,hatta bi oturuşta yedi tane yiyo, daha ne olsun:)

Bugün  D&R dan sipariş ettiğim kitaplar geldi.Tam da görümcelerimle  çayımı içmiş, sohbetimi yapmış keyifli keyifli evime gelmiştim ki, sehpanın üstünde koliyi görünve heh dedim kaymaklı ekmek kadayıfı:)Hemen ,Nobel aldığından beri okumak istediğim Alis Munro'nun kitabına saldırdım.Güllü İngiliz çayım vardı, hemen onu yaptım,sağolsun Begüm,Lale ablasının çay merakını bildiğinden bir İngiltere dönüşü getirmişti. İki tanecik kalmışmış meğer...Çayıma ,kitabıma gömüldüm.




 Okulları Noel tatiline giren kızkısmının Naziş'i hemen Cunda'da aldı soluğu Gamsegamse ise bohem hayatı yaşıyor. Sabaha kadar oturmaca öğlene kadar yatmaca, öğleden sonra da akşama kadar gezmece....
Onun dışında iyilik sağlık işte...