Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Ocak 2010 Cumartesi

Bu Cumartesi

Biz , bu cumartesi zilin çalmasıyla uyandık. Kargo gelmişti. Kızlar yine ıvır zıvır almışlar. Hadii oturdular yatağın üstüne hevesle açtılar koliyi. Benim gözüm yatakta ama saat de 11 olmuş. Azcık daha yattım, ama duramadım kalktım. Çayı koydum, bir dolu yumurtalı ekmek kızarttım. Her önüne gelen eve ekmekle gelmiş. Kızların da eli ekmek tutu ya :))) Oturduk kahvaltımız yaptık.

Bu gün,alış - veriş yapmamız da gerekiyordu. Naziş Natilius a gitmeyi teklif etti. Gamsegamse ben gelemem sinemaya gideceğim dedi. Hoop kalktık my koca, Naziş ben gittik. Önce biraz mağaza gezindik , valla bir tek çorap aldık. Sonra Gloria Jane's de kahve molası verdik. Ondan sonrada aşıl alış-verişe başladık. Eviin eksiğini gediğini aldık işte. Döndük evimize.

Akşam için Nazişle program yapmıştık ama iptal ettik. Ben bu arada aldıklarımızı yerleştirirken dün akşam yaptığım çikolatalı pasta tabağını hatta tepsisini diyeyim , düşürüp , atomlarına ayırdım. Tepsi umrumda değil, pasta gitti:((( Kristal bir pasta haline geldi. O yetmezmiş gibi reçel kasesi de elimden düştü hatta düşerken havada parçalanıp elimi kesti. Hala bu olayı çözmeye çalışıyorum , o iş nasıl oldu.

Akşam yemeğimizi yedik hatta çayımızı içtik, ben ziyan olmasın diye çay poşetlerini demlikten çıkarıp gözlerimin üstüne koydum:))) Gözlerimide dinlendirdim bu ara , bir taşla iki kuş yani.
Bu gece Tarihin Arka Odası var, konusunu bilmiyorum , ama yatakta onu izleyeceğiz, Naziş^de radyodan dinlemek hoşuna gidiyor. Zaten görsel bir yanı yok heheheh sonuç da Murat Bardakçı yakışıklı değil, sanırım alınmaz , önemli olan zeka dermişim :))))

Pazar günü için şimdilik hiç bir programım yok ama pazartesinden sonra iğne deliği kadar boşluk yok. Hele de salı akşamı... siz çarşamba gününü bekleyin...

11 yorum:

  1. Valla nazarım değmedi Lalem, biliyorsun bende de pasta vardı:))
    Geçmiş olsun, bereket damarına falan denk gelmemiş kesik durduk yerde başına iş açılırdı.
    İstanbul kitabı okuyup krema karıştırırken yemin olsun seni düşündüm. Nasıl bildin bak, hıfsıkablelvuku. (aman ne zor kelime bu da) Bugün çok yoruldum, yarın da kızlarla buluşulup bruncha gidilecek, gerisi allah kerim, dedim ya Kutlu Doğum Haftası:))
    Öpüldün canım...

    YanıtlaSil
  2. Öyle batıl inancım yok ama cam kırıldı mı bir bela savarmış derler,geçmiş olsun bazen oluyor aksilikler.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım ya, ne güzel haber veriyorsun bize herşeyi. Sen kendinle bu kadar barışık yaşarken, Allahaşkına canın birşeylere de küsmek istemiyor mu hiç? Şaka bir yana, pazar maceranızı iple çekiyorum, sana istediğin an pasta yollayabilirim:-)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle gözleri ........e
    ekmekler çayla ne güzel olur severim bende.
    Gloria Jane's ve starbucks'a
    gittiğinde hangi kahveyi içiyorsun çok merak ediyorum lezzet anlamında
    ben henüz tamı tamına istediğim lezzeti bulamadım.Denemek istiyorum.
    Bardakçıyı gözleri kapalı dinlemek daha keyifli çok da sırıtma halinde ya iyi fikir:))onuda deniyeceğim:)))
    kocaman sevgiyle beklerim ben salıyı

    YanıtlaSil
  5. ayy geçmiş olsun nazar değmiş sana, kıyamam:))) kendi kendine bir oku üfle...
    pastanın yenisine sağlık yeterki sana bir şey olmasın... size geleceğine demi, babanem hep ohh iyi oldu der mala gelene...
    vee murat bardakçı seyretmeside zevksiz değil ya, sempatik biri, ben gözlüklerine sürekli yaptığı kaldırma hareketini sempatik bulurum. hele akşam allah razı gelmedi ama hakkınd aiyi konuşacaktım diye yaptığı espiriyi falan hoş bulurum doğal diyemi? neyse.. bend euyumuş kalmışım. bazı yerleri yarı uyur yarı uyanık...

    sen nazar için bir şeyler düşün vardır anneden, nineden bir şeyler sendede:)))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun,sakarlığın adı nazardır ya bazen:))))))))))))) nazar konusunda benim inancım illaki üçlemesi gerekmesidir.
    Üçledi mi hah bitti gitti derim. Eve çörek otu tütsülemek de bir fikir.
    En kötüsü o evi temizlemesi hele reçel kasesi de gitmiş, neyseki sana bir şey olmamış. bir kesikle atlatmışsın.
    Ben bartakçının sesini seviyorum o gürleyen o otoriter sesini.
    Merak ettim yoğunluğunu, öptüm.

    YanıtlaSil
  7. Lale Abla, cidden böyle durumlarda "nazar" denir ya..bazen öyle üstüste gelir ki, insanın gerçekten inanası gelir, nazar işte yahu...kesiğiniz için çok geçmiş olsun,böylece geçip gitmiş olsun diyelim..bu arada itiraf ediyorum çikolu pasta da çok aklım kalmıştı ama benden nazar gelmez ki ufff...
    Tepe'de bir gün karşılaşacağız kesin, ben de sık gidiyorum çünkü..ya da Kadıköy'de tabi, Alkım'da bir gün "Aaaa Lale Ablaaa" diye bağıracağım size..ben sizi tanıcam tabi, siz beni bilmiyorsunuz ki:)))
    Cumartesi akşamüstü iki arada bir derede uğradım Alkım'a, hızlıca tavaf ettim, İnci Aral'ı severim, son romanı Sadakat'i aldım ama şöyle içime sine sine gezinemedim..
    "Tarihin Arka Odası"nı siz her söyleyişinizde izleyemediğim için hayıflanıyorum...
    Bu haftaki programınızı merak ettim ben şimdiden, niye böyle ekstra yoğun acaba, Salı ne var acaba, Allahım ne kadar meraklıyım!!!Sabredeyim ve okuyayım, di mi? Şimdiden çok güzel, çok sağlıklı, çok keyifli bir hafta diliyorum ve sizi kocaman öpüyorummmm...

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun çok. giden pastayı bilemem ama beste bir tarif vermişti, kuverle yapılan fransız reçetesi. sufle çıktı ortaya sonuçta ama böyle lezzetlisini yememiştim şimdiye kadar. akıllara ziyan olmuş, bu hafta sonu programına al mutlaka :)

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun lale ablacımm.aman kendinize dikkat edin.

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun lale ablacımm.aman kendinize dikkat edin.

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun Lale Abla'cım, Nazarlar çıkmış ne güzel.
    Çikolatayı pastayı benim de çok canım çekmişti ama benden değildir :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))