Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Haziran 2009 Perşembe

Bu gün yan gel Osman bi dönüm bostan vaziyetlerindeydik. Çünkü Can Bey konuğumuzdu. O nasıl konukluksa, o yokken mama sandalyesi salondaki masanın baş köşesinde durur. Bizim açık renkli salonda, çerçevelerin rengine bile dikkat ettiğimiz salonda cart mavi bir mama sandalyesi. Gözle görülen her yerde resmi. Mutfakta tabağı çanağı, yatak odasında havanın ısısına göre örtülecek battaniyeleri. Bu gün de merserize bir battaniye katıldı koleksiyona. Var mı? böyle bir konuk olma durumu)). Gamse'nin sınavları dolayısıyla kaç gündür gelememişti. Bu gün gelince şerefine dağıttık evi, canına okuduk. Akşam da Zuz ve Berfu biz açız, çayı koy , lahmacun yaptırıp geliyoruz dediler. Kuruldu masaya bizle, biz yerken o da elindeki ekmekle kah masanın altını doldurdu kah örtüyü çekiştirip masada ufak çapta depremler yarattı. Arada bağırdık çayları tuutuuuun diye.

Aslında bu akşam yazı yazmak değildi niyetim , ama çocukluğumun gençliğimin bir parçası daha gitmiş. Saçlarımı onun gibi yapmaya çalıştığım Farah Fawcet ölmüş. Okuyunca burkuldu yüreğim. Fındıkzade de ki evimiz geldi aklıma. Tek kanallı , siyah beyaz televizyonlar devri. Kızılelma caddesi yılları.Her çıkanın arkasından el sallayan annem. Bu alışkanlık bana da geçti şimdi, ben de her gidenin arkasından balkona çıkıp el sallıyorum. Bazen unutuyorum, kızlar köşeyi dönene kadar kafaları arkada gidiyorlarmış. Yenikapı, Kumkapı Sahilleri. Yaseminler , Nerminler, Denizler, Semahatlar. Sezen Aksu'nun Minik Serçe Yılları. Taşlık Gazinosu. Tarabya'da ki Kasis, Palet Restoranlar. Bakırköydeki, Ömür yoğurtlarına ait Ömür Restoran vay be. Ne çok gidiyor hayatımızdan farketmeden.

Yeter artık gece gece bu kadar. Hepinize iyi geceler olsun, kandiliniz kutlu olsun.

düzenleme:1
Michael Jackson'da ölmüş , balkahve'nin yorumunda görünce gittim gazetelere baktım. Flaş haber olarak girmişler hep.Dansıyla ,şarkılarıyla bir dönemi sallamıştı o da O da, tabi bir de çocuk tacizi iddialarıyla.

düzenleme 2:Sabah sabah gezinirken rastladım , en iyi bayan blogcular arasında gösterilmişim taaaa mayıs 2008 de hem de. Ay insan bi haber verir dimi. hehehehhe, sabah sabah iyi bir jest oldu. İşte burada

10 yorum:

  1. Kelly,sabrina ve Jill
    Ben Çarlinin Melekleri dizisinden
    biliyorum..Ortaokul yıllarım olsa gerek...3 kız gezerdik ben o zaman sarışın olduğumdan Jill dim..
    Akan zamana mı üzülmeliyim yoksa göremeyeceğim zamana mı bazen bende bilmiyorum...
    Mubarek bir günde ölmüş:))
    Diyerek bu dönemden çıkıyorum..Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bizde derin ziler bırakmış ki içim burkularaka öğrendim haberlerde:(
    sezenin minik serçesinde ben çok içleniyorum lalecim ya ,beni taaa nerelere götürüyor....

    YanıtlaSil
  3. Allah allah bugün Michael da gitti
    :(( Uykum kaçtı vallahi!

    YanıtlaSil
  4. ortaokul yıllarımızda,
    bayılırdık tiplerine...
    saç modeli gözdeydi Lalecim...
    can beyi de kutluyorum kurduğu saltanattan dolayı...

    YanıtlaSil
  5. giden hep yıllar olur inşallah.ama birde keçınılmaz son var malesef.giden yılların güzel hatıralarla ve dostlarla dolu olması önemli olan.yıllar size birde CAN kazandırmış.ALLAH hayırlı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  6. ne kadar güzel yazmışsın.valla efkarlandım.daha neler var hayatımıza girip girip çıkan.düşününce ne yaşlıymışım diyorum bunların hepsini gördüm mü ben?
    birde bakkal amcalarımız vardı ya söylemeden geçemiyceeeem.2 kilo şeker,yarım kilo beyaz peynir,bir ekmek,üç çift yumurta satarlardı ya, şimdi yerlerini devasa tikanlar aldı.marketler yani .dünya devleşti biz cüce kaldık:))sevgiler... çok konuştum ama aldın götürdün beni of of.

    YanıtlaSil
  7. Böyle çok kadınlı ortamlarda büyüyen çocuklar acayip şanslı. Kütüphaneler dolusu kitap okumuş gibi oluyorlar, merhametli oluyorlar, kadınları da az buçuk çözmüş oluyorlar. Şu komşuluk akrabalık ilişkileri eskisi gibi olsa Lalem...var ya...yeniden kişiliği kuvvetli, kendine ait doğruları yanlışları olan, hayatı kolay yoldan öğrenmiş olarak büyüyen gençlerimiz olurdu. çok mühim bence.:)

    YanıtlaSil
  8. Ay Can lı bölümü okuyunca..kuzular bana geldiklerinde aynı durumdayım ayol özel yatağını bile getiriyorlar ;)can gibi konuğa can kurban ;)
    Farah Fawcet e benim de içim burkuldu..anılar o dönem ne tuhaf hayat,hayatımızın bir döneminde hiç tanımasakta yer tutan insanlar.Bilmem Michael jackson'ada içim bir tuhaf oldu.Hayat işte..sana yetişmek mümkün değil hadi keyifli zamanlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ahhh Lale....En iyi kadın blogcu mu aa ne güzel :))öptüm...

    YanıtlaSil
  10. kankiiii,
    ben ortaokul zamanlarımdaydım sanırım
    amcamın kızı saçlarını jill gibi yaptırmıştı çok kıskanmıştım
    sarışın ona da benziyordu,
    ben de büyüsme de öyle olsam farrah saçı yaptırsam diye geçirmiştim içimden :))

    michael jackson'u Tanrı tanıyamayacak, ben zenci yaratmıştım, bu da kim diyecek??

    ikisinin de toprağı bol olsun mu demeli

    ne olursan ol ölüm herkes için geliyor :((

    malesef

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))