Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Haziran 2014 Salı

İşte böle böle

At izinin it izine karıştığı garip günleden geçiyoruz  a benim canımın içi okuyucu.Nereye gittiğimiz bilinmez ama nereden geldiğimiz herkes tarafından biliniyor. Hilary Clinton bizim için önemli ama geleceği belirsiz ortak  anlamına gelen sözler söylemiş.  Sizin gibi işlerine geleni alttan alttan fiştekleyenlerin  sayesinde dememiş biri çıkıp da... Neyse bu sayfada en az bulaşmak istediğim şey siyasettir bilirsiniz,görüşlerimi de az çok tahmin edersiniz az değil 8 yıldır emek verdik birbirimize karşılıklı.

Hadi biz her zamanki sohbetlerimize dönelim. Bu günlerde okuma hallerim  biraz karışık. Sabahları erken uyanınca Sylivia Plath'ın  'Günlükler''ini okuyorum. O'nu intiharına götüren duygu karışıklıklarına; bir bakmışsınız hayat sevinciyle bir bakmışsınız neden yaşıyorum duygularına kapılarak geçirdiği anlarına  tanık olmak biraz hüzünlü... Kocası son yıllara ait sayfaları koparıp yakmış zaten.



 



Gece yatakta uyku bastırana kadar da Doris Lessing'in ''Altın Defter''i okumaya devam ediyorum.Bu ansiklopedi kalınlığındaki Altın Defter sanırım bir süre elimde kalacak. Çünkü geceleri uzun okumalar yapamıyorum artık.Uykum gelmeye başlayınca da yo tiyatrosu dinliyorum. Bu ara ''Saatleri Ayarlama Enstitüsü''nü dinliyorum ama uyuya kaldığım için henüz üçüncü bölümü bitiremedim:)Neyse youtube açıldı da çok daha fazla oyuna ulaşabiliyorum.

(kitapda gördüğünüz ayracı Yeşilköy'de bulunan ''Havacılık Müzesi''nden almıştım. Yolunuz o taraflara düşerse mutlaka  ziyaret etmenizi öneririm bu vesileyle de)


''Bizim Evin Orta Yeri'' facebook sayfasına bakıyor musunuz... Bugün de çok güzel bir film izledim ve ekledim. Küs Kardeşler Limited Şirketi... Birbirlerine güvenleri azalmış üç kardeşin trenle Hindistan'dan Himalayalara uzanan  trenle yolculuk hikayeleri...Hem içsel hem de görsel bir yolculuk bu...İzlemenizi öneririm.
İşte böle böle

13 yorum:

  1. Ne güzel. K,tap benim de aklımda ama cesaretim yok. Silvia Plath'in hüzünlü yaşamına tanıklık etmeye. Fikrin nedir? Okumaya değerse okuyayım Lale'cim ...
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  2. Sylvia Plath hep ilgimi çekmiştir benim onu anlamak açısından önemli bir kitap.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Lale hepimizin gelecek kaygıları maalesef ortak.İyi bir yerlere gitmediğimiz çok ortada da ne yapalım çoğunluk görmüyor herhalde. Laleciğim kitap ve film önerilerin çok güzel ben bu iki konuda da çok tembelleştim artık ipin ucu kaçmadan o dünyaya tekrar girmeli.Sevgili Lale Leylak Dalı hanıma yorum yapmak istedim olmadı hesabım olmadığı için Ankara yorumlarınızı zevkle okudum. Ben Ankara da doğup evlenene kadar 26 senemi orada geçirdim.Anılar hep zihnimdedir ben de perşembe sabahı Antalya'ya gidiyorum(İkinize ortak yorum gibi oldu)(Biliyorum imla hatalarım oluyor teknoloji özürlüyüm) kusura bakmayın.Sevgiler Türkan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Türkan
      Bu ülkede yaşayıp da aortak kaygıların olmaması mümkün mü?...
      Leylak Dalı'na ilettim yazdıklarını... Zaten o da okur burada:))A Leylak da Antalya'dan dün geçti daha Ankara'ya.
      Sevgilerimle

      Sil
    2. Türkün hanım bazı densizlerin saçma yorumlarından dolayı adsız yorumlara kapatmıştım o nedenle yapamadınız sanırım. Güzel sözlerinize çok teşekkürler, Ankara'yı seven tam sever, sevmeyense hiç :) Orayı sevmek için doğup büyümek lazım sanırım. Antalya yolculuğunuz güzel geçsin dilerim, sevgiyle...

      Sil
  4. Sevgili Lale teşekkür ederim ve Sevgili Leylak Dalı ben de adsızlara kapatma nedeninizi tahmin etmiştim.Hesap açma işini halletmeye çalışacağım.Eşime hep derim karşı binaya taşınalım desen kıpırdamam Ankara'ya desen dönmemek üzere giderim.İnşallah seneye gideceğim.Ankara da çalışırken (Bir Kamu Kurumundan emekliyim) göreve gittiğimizde ya da tatile gittiğimde en fazla 15 gün dayanırdım özlemine. Neyse çok uzattım yazılarınızla hasret gideriyorum.sevgiler Türkan.

    YanıtlaSil
  5. Ay! iyi ki bu kadının kocası ben değildim :D Son sayfayı bırak tümünü yırta bilirdim, dayanılması ne zor bir ruh hali o öyle :D Fakat adam yırtıp yakınca, kadın nasıl tepki verdi onu merak etmedim değil :D

    YanıtlaSil
  6. uzun zamandan sonra merhaba lale ablacım. sizin yazılarınıza bir defter, ve bir akşam saati ayırıp, detaylı okuma yapacağım. keza uzun zamandır film izlemedim. ne kadar açım tahmin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Memleket meselelerini günlük sohbetlerime karıştırmamaya, hatta kendimi bile kaptırmamaya çalışıyorum Lalecim, yoksa bu hayat çekilmeyecek gibi, oturduğum yerde boşa kürek çekiyormuşum gibi kendi kendimi yemek oluyor :(
    Senin kültür dolu dünyanı izlemek çok güzel biliyor musun :)

    YanıtlaSil
  8. Doğum gününü kutlar, tüm sevdiklerinle, her gününden, keyif alarak yaşayacağın bir ömür dilerim.. Kocaman Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Lale abla radyo oyunlarını nerden indirip dinliyorsun?Ben doğru düzgün bir site bulamadım :(

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))