Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Mart 2013 Cuma




Bugün Dünya Kadınlar Günü...Kadınların eşit haklar istediğinin,emeklerine saygı istediğinin bunun için 40.000 dokuma işcisinin ayaklandığı ve 129'unun bu uğurda öldüğü gün...Son senelerde özellikle Türkiye'de bugünü kasti olarak  bir Sevgililer Gününe sokma çabası var...Bugün Emekçi kadınların günü unutmayın....


Beni blog dışından takip etmek isteyen okuyucularım için bir kitap hediye etmek istemiştim. Bu da anlamlı bir güne kodlansın ki, belki gelenekselleştiririz:)

Katılım için bugün son gün... Bende mi? Brütüs  başlıklı yazının altına , blog dışından izleyicilerimim yaptığı yorumlar arasında bu akşam bir çekiliş yapacağız ama  artık bu yazının altına da yapılabilir. Çünkü,o yazı  sayfanın çok altlarına kaydı artık.

Tüm adsız,sessiz,blog dışı izleyen,okuyan tüm okuyuculara açık olan bu davet için bu akşam saat sekiz sondur... Kitap ismi sürpriz olsun,ama en sevdiğim kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim:))

6 yorum:

  1. Günaydın Lale Abla, Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun. Yazınızı okurken ofiste kargo şirketinden bugüne özel kitap hediyem geldi. Hemen paylaştım :).
    Ama sizin çekilişe de katılmak isterim.

    Sevgiler

    Sadiye Güney

    YanıtlaSil
  2. kadınlar günün kutlu olsun kankim
    senin gibi üretken
    enerji dolu
    iyi bir anne
    ev kadını
    kültürlü
    donanımlı
    bir kadını tanıdığım için çok mutluyum
    iyiki varsın

    YanıtlaSil
  3. Mavianneye yürekten katılıyorum. Kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Sabah ofise geldiğimde mailbox'ımda beni bekleyen bir sürü mesaj vardı Lale Ablacım.
    Bizim şirketin kadın çalışanlarına özel SPA indirimleri, Restaurant-Menü teklifleri, Kozmetik ürünlerinde-Kılık kıyafetlerde indirim fırsatları vs.
    Erkek çalışma arkadaşlarımız da hediyeler verdiler.
    Dellendim.
    Günü, sevgililer günü gibi harcama-tüketme-kadını daha güzelleştirme gününe çevirip gerçek anlam ve önemini unutturma/yok sayma çabaları...
    Yazdım bi' mail gönderdim departmanın tüm kadın çalışanlarına, ekledim taşı gediğine koyan bi' fotoğraf 'bugünün güzelleşme-güzellik ürünlerinde indirim, kadınlara özel kılıkkıyafet-saç-makyaj günü OLMADIĞINI unutmayalım lütfen, emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun!' diye.
    Yöneticimin suratı kıpkırmızı yarım saattir.
    Az içim soğudu, ne yalan söyleyeyim.
    Neyse,
    günümüz kutlu olsun ablacım :)
    Öperim.

    YanıtlaSil
  5. Emekçi ablam günün kutlu olsun

    YanıtlaSil
  6. Birkaç sene evvel, kuaföre koşan hediye bekleyen, program düzenleyen komşuları görünce benzer bir şeyler yazmıştım. Çok haklısın Lale' cim.

    Ben de senin gibi (Mavianne yorumu)
    bir arkadaşa sahip olmaktan çok memnunum :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))