Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

4 Kasım 2012 Pazar

Hayatın bu cumartesisi

Bu filmin vizyona girmesini geçen yıl bekledik ama geç kalınca bu seneye kaldı. Bugün Gamse'nin toplantısı vardı. Toplantı çıkışı Capitol'de buluştuk, önce yemek yedik... Ayak üstü bir şeyler değil, şöyle oturup, sohbetli mohbetli yemek yiyelim dedik , Kete'ye çıktık. Ama öyle  geç servis yaptılar ki, ucu ucuna yetiştik filme...
Neyse filme gelelim. Film bir Kore filminden uyarlama, zaten filmin başında uyarlama olduğu belirtiliyor. Bol bol drama, bol Özcan Deniz karizması mevcut. Dramın dozu biraz ağır kaçmış... Çekimleri çok beğendim, filmin renkleri harika. Fahriye Evcen elbiselerini nerden aldı acaba:)) 
Fahriye Evcen; canlandırması gereken çocuksu kız karakterini çok güzel canlandırmıştı, baba rolünü oynayan oyuncu   çok çok iyiydi... Modern bir yeşilçam filmi diyebiliriz kısaca... 


Filmi beğenirsini beğenmezsiniz onu bilemem ama iyi gişe yapacağından eminim... Bulut Atlası gibi Oscar'a aday gösterilen filmi geçen cumartesi günü  küçük salonda  izledim, salonun yarısı boştu... Bugün , büyük salon hınca hınç doluydu...
Film çıkışı, biraz mağazaları dolaştık,D&;R a uğrayıp aylık dergilerimizi aldık. Ben ''Sözcükler'' dergisinin 40. sayısını, Gamse'de kendi dergisi ''İstanbul Life'' aldı... Bu ay ''İstanbul Life'' da dopdolu... Semtlerin isim hikayeleri, İstanbul'un butik kitapçıları  falan var... Biraz Migros'a uğradık eve geldik.

  
Akşam yemeği sonrası biraz cumartesi gecesi keyfi yaptık... Dergilerimizi , ve muz likörlerimizi alıp yayıldık tüm geceye...

14 yorum:

  1. İstanbul Life favori dergim. Gezmekten yoruldum eve kendimi zor attım. Likör dedin vişneli varmış eh sağlığına ;)

    YanıtlaSil
  2. Bende filmin orjinalini internetten izledim çok ağladım başım tuttu şimdi senin güllü vanilyalı çayından içiyorum

    YanıtlaSil
  3. Asisim sana likörün

    Dicle İpek sana da çayın afiyetler olsun, ben de yeşil çayımı içiyorum şimdi...

    YanıtlaSil
  4. Ben de Asmalı Konak'ın ilk bölümlerini "Bu adamın dizisini falan izlemem uleynn" diyerek izlememiş, sonra da bir şekilde başlamış ve müptelası olup içine düşmüştüm.

    Bu filmi izlemedim henüz ve de çok merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  5. Filmi ben de merak ediyorum önümüzdeki hafta gideceğim artık. Dergi'yi D&R'da bulabiliyoruz o zaman galiba, öyle anladım doğru mu anladım?

    YanıtlaSil
  6. evet Özlem, doğru anlamışsın. Dergi D&R dan alındı... Mutlaka vardır Antalya da da...

    YanıtlaSil
  7. Dün gece D&R'a gittik. Ben Genetik Miras'ı aldım. Kızlar da kendi kitaplarını aldılar.Adam bana bakıp "aldığınız kitapları okuyor musunuz?" diye sordu. "Yok,ambalaj kağıdı olarak kullanıyorum" dedim başladık gülmeye.
    Ayyy kısaca takdir etti adamceğiz beni diye havalı havalı eve geldim, kızlara nutuklar atarak. ;-)
    Bu film de internette var mı Lale Abla?

    YanıtlaSil
  8. Ecehanım Özcan Deniz'in filmi dün girdi vizyona... Sinemada izledik...Yerli filmlerin nete düşmesi bir yılı buluyor. Ben izlemek istediğim bir filmi o kadar bekleyemem bilirsin:)

    YanıtlaSil
  9. Lale ablacim bugün Migros'ta ispanak kökü vardı yıkanmış paketlenmis yeşil yeşil dayanamadım aldım bunu ne yapabilirim sen bilirsin sevgiler isil

    YanıtlaSil
  10. Işılcım, ıspanak kökü çorbası yapıyorlar, Googleden sor tarifini, çünkü yedim ama yapmadım. Ben soğanla kavurup yumurta kırıyorum çok güzel oluyor.ya da üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsin , kavurduktan sonra...
    Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederimmmmm buldum bı tane yapiyorummm sevgiler

    YanıtlaSil
  12. SEMİ26'nın sorusuna ben de maydanoz olayım dedim. Annem yeşil mercimek yaparken bazen içine ıspanak kökü de koyuyor. Enfes birşey :)

    YanıtlaSil
  13. ozcan deniz i ben de asmalı konaktan evvel "aşkın dağlarda gezer" dizisiyle tesadufen tanıdım ve oyunculugunu hakkikaten cok begenirim ayrıca sesini de tabi..bu kadarcık arabesk herkese lazım deği mi ama ;)

    YanıtlaSil
  14. Nesrin de dün gitti bu filme, ilk yarısını pek sevmediğini,ama ikinci yarısında çok duygulandığını söyledi.
    Kız kıza akşamların bir tanesine eşlik edemeden gidersem gözüm açık gidecek yawww !!!Çok keyifli görünüyor.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))